Degustare de vinuri cu care rar te intalnesti (din fericire)



Ce sa spun decat: Doamne-ajuta! si Iarta-i Doamne! Vinuri teribile, care n-ar trebui sa existe. Note de degustare: nu le cumparati!
1. Gewurztraminer 2007 Hungary (sa afli mai mult este o epopee biblica), demidulce, 11%alc, Villa Vinum (adica e al lui Kaufland). Groaznic, o posirca "aromata" de neinchipuit. La 10 lei- e ca trabantul pe langa nava spatiala. Cate lucruri nu poti cumpara la 10 lei, care macar sa nu te omoare! Mi-a cazut in fata cu ocazia meciului Ujpest- Steaua (frumoasa intentie, totusi). A fost exact ca meciul. Si inca ceva: observati contraeticheta: zici ca-i la detergenti, nu alta!
2. Feteasca alba, Vinul Calugarului (de ce???), 2005, 11,5alc, Valea Calugareasca. Sec, desi nu stiu de ce. Este feteasca alba, dar prelucrata in feluri pe care nu vreau sa mi le imaginez. Manastiri, calugari, iarta-i doamne caci nu stiu ce fac!
3. Rosu de Pancota 2008, rosu sec, 10,5%alc. N-am apoza pentru Alb de Pancota, care este si mai rau. Nu-i incurajati! Fac de rusine Burgund-ul si Mustoasa, vinuri potrivite- in gust si pret. Mai, baieti, daca aveti resturi de struguri, nu-i mai amestecati alandala si apoi sa-i scoate-ti pe piata cu titulaturi neaose! Avem pretentii!

Ps: scuze pentu calitatea pozelor. Atata duce...

7 comentarii:

Mihnea Mironescu spunea...

George, ce să spun, tot respectul pentru cineva care chiar caută corectitudinea prin locuri sumbre. Am văzut într-un comentariu d-al tău că lucrezi la un top al vinurilor sub 10 lei. Sper să-i supravieţuieşti. Părerea mea e că oricine se aventurează prin vinurile româneşti din acest palier de preţ merită măcar o medalie de vitejie, dacă nu un spor de toxicitate sau o asigurare de viaţă. Succes!

George Mitea spunea...

Ei, din fericire- il voi face in mare parte din memorie. Nu mai am varsta si apetitul pentru aventuri daunatoare sanatatii. Dar traitor in societatea noastra, se ivesc nenumarate ocazii (nunti, botezuri, etc) in care se toarna in pahare te miri ce. Apoi, sublima antrepriza- sa gasesti diamante in noroi:) Desi te cam murdaresti...
Ce sa-i faci, daca- cu rare exceptii- varietatile neaose sunt atat de putin pretuite(la propriu si la figurat). Cea mai scumpa feteasca alba costa undeva pe la 25 lei. Parca face si Davino o feteasca alba(probabil mai buna), dar nu se gaseste in retail...

alibus spunea...

George,

Permite-mi sa-ti fac o recomandare care nu cred sa depaseasca cu foarte mult pretul vinurilor amintite de tine: Blossom Hill (se gaseste in Kaufland si din cate stiu exista un Cabernet Sauvignon si un Shiraz). Nu se incadreaza ca soi in cele preferate de tine, dar eu il recomand ca un best-buy.

George mitea spunea...

Ei, culmea ca mai ales in low-cost vinurile straine sunt mai bune. Alt exemplu: chenin blanc, ocean point, 7 lei la selgros. Daca mai aveti propuneri-spuneti-le-sa facem un efort combinat!

Ciprian spunea...

Pai, ar mai fi si Montepulciano D'Abruzzo (Predella), in jur de 8 lei parca, in Metro...asta e si mai remarcabil, pt ca vine din Italia, tara care nu este tocmai recunoscuta ca oferind valoare la preturi mici

alibus spunea...

Dap, si asta. L-am incercat chiar in weekend.

George mitea spunea...

Salut ciprian. Bine ai venit şi succes. Ei vedeţi că până la urmă se adună de o lista scurtă. @Mihnea. Alin . Scuze pentru comentariile laconice dar tot departe de civilizaţie stau şi tot de pe un tel ordinar scriu. Pe curând.