Daca voi nu ma vreti, eu va beau!



Feteasca, 2006, Chateau Vartely, Republica Moldova, sec, 13%.

Trebuie sa spun ca feteasca din Basarabia este una dintre cele mai corecte pe care le-am baut. Pretul este de 17 lei, dar avand in vedere ca se gaseste doar la benzinariile Petrom, care practica un adaos nu prea pios, probabil pretul real este de vreo 10-12 lei, pret la care devine lejer un best-buy.
Vinul in sine este agreabil, varatic, atacul este floral, postgustul scurt dar intens, vinul miroase a iarba proaspat cosita, a flori de camp. Zaharul este bine echilibrat de aciditate, iar alcoolul- bine ascuns, rezultand un vin foarte baubil ce aduce a caise inca neparguite, dar pe aproape. Gustul crud, de zarzara, al fetestilor de pe la noi (vezi Jidvei, Oenoterra) nu se regaseste aici.
Singurul aspect deranjant este faptul ca e un vin cam vechi. Batranetea nu l-a maltratat prea tare, dar i-a luat un pic din caracterul floral al soiului.

Concluzie: Alo, Ministerul de Externe? Ne miscam si noi mai cu talent? Rezolvati mai repede problema accesului in Republica Moldova, ca vreau sa dau o fuga pana la peco-ul Lukoil de dupa vama Giugiulesti, sa fac un plin de benzina+tigari+feteasca alba! Hai noroc!

Urmeaza: Pierre, cupaj 2007, Romanian Winecellars, Metro/Davino

0 comentarii: