Young Liliac Fruity 2015 (Liliac Winery)

Avem un vin tanar, DOC Lechinta, blend de Sauvignon blanc si Traminer. La asemenea compozitie, exuberanta aromatica e fireasca si directa ca un copil jucaus.
Un vin care prin denumire, cat si prin eticheta colorata sau inchiderea cu screwcap, ne creeaza asteptari pe care crama din Batos le confirma. Este tanar, este fresh, este fruity (arome de piersici, pere, citrice), moderat ca tarie (12,5) si cu duca-s-ar pe gat inclus. 
De baut acum, mult si bine, dupa cum e si proiectat, deoarece dupa ce se va duce fizz-ul, toate aromele acestea vor parea cam grele.
30 lei, 83 pct

PS: daca acest vin ar fi fost produs in jurul Valenciei, unde atat liliecii cat si portocalii exista din abundenta, ar fi avut sens eticheta pana la capat. Asa vorbim despre un vin de la Crama Liliac, din Transilvania si de niste portocale pe care un alt degustator le-a considerat dominante printre aromele vinului. Insa daca ne lasam buna parte din simtul critic la intrare, ramane o eticheta vesela si colorata, in ton cu proprietatile licorii.

0 comentarii: