Vinarte Cuvee d'Excellence Riesling 2014


Dupa ce am gustat vinul, mi-am zis ca albele de la Vinarte sunt pe nedrept umbrite de mult mai celebrele exemplare rosii din Merlot si Cabernet. Si ca Rieslingul italian nu e deloc un soi de umplutura. 
Acest vin se plaseaza intr-o liga superioara celei a pretului cerut. Vine intr-o aparitie aurie cu tuse verzui, cu arome minerale, citrice, cu un gust echilibrat, elegant, citric, dar foarte prietenos. E si nitel lemn pe acolo, care imblanzeste bestia si ii confera o tusa de miere de salcam. Remanenta dulce-amaruie, de grepfrut. 
Recomand cu tarie. Ă, lasati taria, mai bine cu niste pește sau fructe de mare!
DOC Mehedinti-Starmina. 12,5%, 35 lei. 87 pct. A se cumpara in doua sau mai multe exemplare.


PS: Imi place de Vinarte ca din cand in cand rupe gura targului cu cate ceva neasteptat. Dupa ani in care aceasta gama s-a pierdut prin marasmul noutatilor autohtone, iata ca cei de la Vinarte au intrat in studio si a iesit ceva sincer, ritmat, fresh, dar old-school. 
Cam ca albumul din 2015 (Crosseyed Heart) al nemuritorului Keith Richards (chitaristul de la The Rolling Stones), om de 73 de ani, care nu are probleme cu pensia, cu artrita sau cu abonamentul RATB. De pe care va propun o mica piesa, numita pilduitor Trouble. Rock 'n' roll!

0 comentarii: