Serafim Roze 2013 Licorna Winehouse


Mari probleme o sa aiba pelerinul care bate la picior www-ul daca va incerca sa gaseasca informatii despre acest vin. De ce, va intrebati? Pentru ca Serafim Rose a fost o persoana, un teolog american. Si ortodox pe deasupra, asa ca va dati seama cate referinte sunt la el prin pletora de site-uri "ortodoxe". Eu unul cred ca BOR ar putea lua o pauza in razboiul confesional cu "sectantii" si sa-si indrepte privirile si inauntru, unde sub aparenta de cucernica ortodoxie, tot felul de ciudati invata lumea ca e ok sa-ti bati sotia sau alte asemenea tampenii. 

Dar atat cu temele astea ciudate, noi sa fim sanatosi si voiosi, caci este vorba despre un Serafim roze mult mai jovial. E un vin din Dealu Mare, produs din merlot si burgund, un roze din soiul mai preferabil mie, adica care apasa mai usor pe papile, atat prin nivelul mai scazut de impetuozitate cat si sub aspectul (la fel de scazut) al nivelului de zahar rezidual. Culoarea este de zeama de capsune, cred ca se deduce si din poza. Iar aceasta impresie de continua si aromatic. Tuse de cirese, capsuni, poate nu tocmai coapte-coapte, de unde si un usor gust tonic, in spectrul mai degraba vegetal, pe final. Alcoolul e bine ascuns, se bea usor si cu placere.
Pretul variaza intre 28 si 35, depinde de cautatura omului. 83 pct.
Dati-mi voie sa va ofer o imagine plana a etichetei:

Pe scurt, avem de-a face cu un zepelin, un capitan sprijinit pe o bicicleta care scrutează orizonturile prin binoclu si- nu in ultimul rand- o femeie-caracatita cu aripi de fluture. Iar daca asta nu e o veridica metafora vizuala a femeii, sa nu-i spuneti lui Serafim Rose ortodox, na! 

0 comentarii: