Si la Cluj se poate bea vin de calitate in acesta primavara: PROVINO 15-18 Martie


Cui nu-i plac festivalurile de vin, ma intreb? Un paharel de vin bun, o bucatica de branza, un mezelic, si pac-pac- voie buna!  Tocmai de aceea, mai ales daca sunteti din Cluj si imprejurimi nu aveti nici un motiv serios sa lipsiti in perioada 15-18 martie 2012 de la festivalul PROVINO, care va avea loc la Grand Hotel Napoca.
Dupa experienta de anul trecut, de la Iasi, unde am participat, nu pot decat sa salut initiativa organizatorului AB Plus Events, de a organiza un festival de vin si la Cluj, ditamai orasul, ocolit pana acum de manifestari de amploare in domeniul vinului, desi nu de magazine specializate, restaurante serioase si iubitori ai vinului duce lipsa. 
Efortului Abplus i s-a alaturat  presa de specialitate-  revista si portalul Vinul.ro, care va organiza un concurs de vinuri in cadrul festivalului, Asociatia si  revista Millesime, dar si cele mai importante bloguri de vin, in frunte cu nucleul Vindependent, adica cele cinci bloguri de mai jos. 
In alta ordine de idei, trebuie spus ca pana in acest moment participantii sunt cei de mai jos, cu mentiunea ca lista nu e finala. Cand apar inscrieri noi, veti fi primii care vor afla. Sunt anuntate lansari de vinuri pe toata linia de la Oprisor, Gramma, Budureasca, Nomibo si multi altii.



Cu promisiunea ferma ca va voi tine la curent cu noutatile Provino, va indemn sa nu va faceti alte planuri in perioada 15-18 martie. O manifestare ca aceasta e pasare rara, mai ales in Transilvania. Pe data viitoare!

4 comentarii:

Berbecutio spunea...

Pacat ca nu vine lumea (producatori); se aude ca si preturile au fost cam piperate in primul rand la inchirierea spatiului.

George Mitea spunea...

La Iasi am auzit exact contrariul. Si oricum preturile de inchiriere pot fi consultate pe site. Un lucru unic in peisajul "festivalistic" de la noi, trebuie sa recunosti.

Berbecutio spunea...

Recunosc si apreciez transparenta. N-am inteles la ce te referi cu prima propozitie. Oricum o investitie de vreo 10.000 de lei sau mai bine pentru un producator de talie medie poate fi o dilema, mai ales ca rezultatele sunt greu de masurat, vanzarile in ultimele doua luni nu cine stie ce... Probabil sunt multi care asteapta sa vada daca va avea succes evenimentul, pentru a-i da curs data viitoare.

George Mitea spunea...

pai am auzit ca a fost cel putin ok. mai ieftin ca dincolo, ca sa parafrazez omul cu halatul.