Evenimente din lumea vinului (aprilie 2016)

S-au adunat stirile si comunicatele in inbox, asa ca ma vad obligat sa anunt o serie de lucruri bune, bunutzte si bunisoare care urmeaza sa se intample. Stiti va nu prea prestez diseminari asa ca luati-o in serios.

1. Pe 13 aprilie intr-o locanta din Bucuresti numita Oanderful, urmeaza sa se lanseze multdiscutata Winebook of Romania, o initiativa a Marinelei Ardelean, care anul trecut a strans un juriu in mare parte international care a notat ceea ce in viziunea dumneaei este crema cremelor din patria noastra cu R.Moldova included. Cartea va apare la editura RAO, pret necunoscut inca, deci inca un motiv sa participati la lansare. E cu poze, dupa cum se poate vedea. Pentru mai multe detalii va invit sa cititi comunicatul de presa, cum ar fi aici, pentru ca baietii imi sunt simpatici.

2. Wineup de la Cluj s-a incheiat, aud ca a fost foarte tare, felicitari!, asa ca ne uitam inainte spre Goodwine. 15-17 aprilie la Romexpo pavilion C, ca de obicei. Pe langa pleiada de producatori/importatori prezenti, remarcam in acest an o aplecare spre ceea ce a remarcat mai multa lume ca lipsea manifestarii: evenimentele adiacente. Asa ca in acest an, odata cu targul vor avea loc cateva masterclasuri (vinuri grecesti, macedoniene, bulgaresti, dar si unul despre branza!), dar si forumul Vinul.ro, care-si propune sa dezbata chestiuni arzatoare pentru industrie. Extra: am incercat sa gasesc un banner, dar n-am gasit. E ceva astazi. Pana si Vinul.ro e down)

3. In cadrul GW se va lansa vol. 2 "Mancarea si Vinul" din Somelierul, un altfel de manual, lucrare de aprox 500 pagini, traducere din italiana (autorul fiind Asociatia Somelierilor din Italia), aflam prin ntermediul redactorului Marius Cristian.

4. Revino Winefair. "Discover wines from Romania". 14-16 Mai, la Novotel Bucuresti. Vinuri Romanesti premium, cateva masterclasuri. poate iesi frumos. Despre participanti, detalii, bilete: aici.  

4. IWCB sau pe numele complet International Wine Contest Bucharest, concursul pastorit de Catalin Paduraru, va avea loc in acest an la Focsani in perioada 26-29 mai si va avea in juriu trei Master of Wine, pe langa alti specialisti. Marea noutate de anul acesta este lipsa taxei de inscriere, ceea ce face ca oricine să-și poata inscrie vinurile. Mai multe amanunte chiar la sursa


Extra: Wine-in-Business organizeaza "Wine-Wine Evenings: Women in Wine Business", la Novotel Bucuresti, 7 mai. E un eveniment de o zi cu 6 invitate (5 din strainatate) care isi vor prezenta diverse vinuri (din Croatia, Sicilia, Portugalia sau Romania). Mai multe: aici.

Si sa nu uit de Vinvest, de la Timisoara, salonul de vinuri ajuns la editia a XIII-a. 22-24 aprilie, care va avea loc la Centrul Regional de Afaceri Timisoara. Detalii, participanti, evenimente: aici

0 comentarii: