Iacob rosu 2014
Cabernet Sauvignon&Feteasca Neagra; 14,5%, 45-50 lei
Arome de fructe de padure (coacaze, afine), visine in ciocolata, piper, cafea si vanilie, un gust mai robust decat asteptarile, cu o concentratie superioara editiilor anterioare si o integrare buna a nivelului de alcoolul. Cred ca un potential mediu de invechire este de asteptat. Spre deosebire de anii precedenti 2014 a fost baricat integral. 86-88 pct
Cabernet Sauvignon&Feteasca Neagra; 14,5%, 45-50 lei
Arome de fructe de padure (coacaze, afine), visine in ciocolata, piper, cafea si vanilie, un gust mai robust decat asteptarile, cu o concentratie superioara editiilor anterioare si o integrare buna a nivelului de alcoolul. Cred ca un potential mediu de invechire este de asteptat. Spre deosebire de anii precedenti 2014 a fost baricat integral. 86-88 pct
Domaine Ceptura Rouge 2013
Feteasca neagra, Merlot, Cabernet sauvignon; 14,6%, ~100 lei
La inceput are un iz de lemn uscat foarte puternic. Dupa 30 minute izul se disipa, mai degraba se transforma in miez de nuca si pielarie, ciocolata cu sare, si un iz delicat de fructe negre de padure si cirese. Gustul denota o structura inchegata solida, cu o suculenta placuta, intr-o coliziune de fructe acrisoare, nuante calde si dulcege de baric, dar si o certa salinitate (care nu stiu de unde vine). Rezultatul e spectaculos, un umami lichid, cu remanenta condimentata, care urla dupa o bucata buna de vita maturata. Alcoolul puternic (14,6) e excelent integrat. Un vin inca foarte tanar, mai rezistent decat mine. Cand s-a terminat sticla, inca mai avea de povestit. 12 luni in stejar, un pic mai mult decat la editiile anterioare, cand vorbeam de 8-9 luni. Cred ca acest detaliu a facut vinul mai adordabil acum, aproape de lansare. 91 pct
Rezerva rosu 2011
Cabernet sauvignon, Merlot, Feteasca neagra; 14,7%, ~260 lei
Portdrapelul DAVINO este un vin concentrat si inca pliat, cu o vinozitate amintind de un Amarone, fara sa treaca prin appassimento sau alte metode asemanatoare. Aromatica e compacta, chiar dupa o aerare de 24 de ore, arome cernenoase, de pielarie si lemn, lasand sa se intrevada un mix de fructe de padure, din care nu lipsesc afinele si coacazele. Gustativ apar un miez de nuca neprajit, fructe uscate si vinozitatea de care aminteam. Desi vinul are inca de pe acum depuneri, e dificil de decantat, avand si particule foarte fine, care inca nu pot fi separate.
Are toate ingredientele sa se transforme in timp in ceva minunat, insa nu e vinul pe care sa-l cumperi pentru consum imediat. In mod cert are multi ani in fata, asa ca nu e niciun motiv de suparare. 91-93 pct.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Bine ati venit! Va multumesc pentru vizita si pentru dorinta de a intra in dialog. Va sugerez sa utilizati un ton firesc, fara cuvinte jignitoare. Pe cat posibil as dori ca ideile sa se refere la articolul de fata. Daca aveti ceva personal cu mine atunci nu va referiti la articolul de fata, intrucat nu am obiceiul sa scriu despre mine insumi.