Renatus 2012 este un vin care pus pe hartie ridica semne de intrebare. Nu se intampla des sa pui laolalta un semiaromat (sauvignon blanc), doua soiuri aromate inrudite- muscat ottonel si tamaioasa romaneasca (aka muscat blanc a petit grains) si un chardonnay baricat, adica tot un strugure cu potential aromatic bogat, ba chiar -in cazul de fata- "ranforsat" de tuse inerente vanilate. Sa fie si demisec.
Dar...a iesit! Un nas amintind ba de componenta aromata- boaba de strugure, trandafiri, ierburi aromatice, ba de chardonnay- cu tuse de pepene galben si vanilie. In gust, plin, dar cu restul de zahar bine tinut sub control de aciditatea ridicata (si nu uitati ca vorbim de 2012 si nu de ultimul iesit), cu tuse de gutui, pepene galben si pere. Finalul este intens, usor tonic si picant, cu buna remanenta. 85 pct. 45-50 de lei in online.
L-am incercat in Delta la o plachie de crap. Am fost circumspect, gandindu-ma ca n-o sa faca fata, dar de la prima inghititura mi-am dat seama ca temerile au fost exagerate. Partea aromata, "leguminoasa", a preperatului s-a mulat peste inflexiunile bogate ale vinului, iar aciditatea acestuia din urma a "taiat" prin carnea alba si grasunei jivine.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Bine ati venit! Va multumesc pentru vizita si pentru dorinta de a intra in dialog. Va sugerez sa utilizati un ton firesc, fara cuvinte jignitoare. Pe cat posibil as dori ca ideile sa se refere la articolul de fata. Daca aveti ceva personal cu mine atunci nu va referiti la articolul de fata, intrucat nu am obiceiul sa scriu despre mine insumi.