Avem un cru mare din Languedoc (Corbieres), caracterizat mai degraba prin diversitatea microclimatelor si tipurilor de sol decat prin ceva foarte specific.
Este produs de SCV Castelmaure, adica de o cooperativa. Pe pagina acestora de net nu am gasit listat acest vin. Parca ar fi romani:)
In fine, sa ne incredem in propriile papile, da?
Ei bine, e un vin foarte interesant.
E un cupaj din syrah, grenache si carignan, cu o culoare rosie-purpurie foarte intensa. Nasul e deosebit si aduce foarte tare a dude si mure. Nu stiu daca este asa cum presupun dar am mari banuieli ca vinul este (cel putin in parte) produs prin maceratie carbonica. In nas mai apar si tonuri ierboase, aromate, de dragul asocierii culturale, hai sa-i spunem garrigues. In gura desi destul de dens, are un continut scazut de tanin, exista o moliciune aromata, taiata totusi de o aciditate deloc rea (din nou impresia de nouveau isi face aparitia), cu aceleasi fructe negre zdrobite, supracoapte. Exista si o impresie de ciocolata vanilata, ar fi o premiera pentru mine sa incerc un nouveau baricat, dar inventivitatea omului nu are limite. Finalul e moderat, destul de picant si acid. Bravo! Easy-drinking e putin spus. Atentie, face pofta de mancare:)
La mine a mers uns cu pulpa de curcan, dar am banuiala (intarita si de contraeticheta) ca si o rata la cuptor ar merge foarte bine.
30 de lei in hypermarket (Selgros). 83pct
Interesant..din pacate la mine nu e Selgros...:)
RăspundețiȘtergereLa chestiile alea ierboase eu de obicei le zic ierburi provensale, (Herbes de Provence de dragul asocierii culturale). LA tine e acelasi lucru cu Garrigue (apropo, nu e cu g in loc de q)?
Acum da. :)
RăspundețiȘtergere