Vinul.ro nr. 36

Coperta este pentru fanii vinului rosu, evident. In pofida acestui fapt, revista are si cuprins. Din el aflam ca redactorii Vinul.ro au luat Vrancea la control. Din cramele vizitate doua s-au remarcat: Crama Girboiu si Senator. Celelalte (Vincon included) sunt la limita dintre mediocritate si dezastru. Primele trei vinuri albe degustate sunt de la Garboiu. Bacanta sauvignon si feteasca alba din 2009 si sauvignonul Livia 2009. Totusi, si pentru ca am incredere in propriile papile, sauvignonul Varius 2009 de la Senator merita o soarta mai buna. Nu ma compar cu Vinul.ro, dar totusi diferenta intre 85 de puncte (Lucruri Bune) si 72 (Vinul.ro) este enorma si nu se datoreaza doar lipsei mele de experienta sau axiologie oenologica. La rosii, tot Girboiu ( care iata devine un jucator serios si profesionist, nu doar in Vrancea, dar chiar la nivel national) conduce: tot gama Bacanta- feteasca neagra si merlotul 2009, plus merlotul Livia 2009. Din nou a existat o mare diferenta intre punctajele cupajului Private Collection 2007 de la Senator(84 vs 76). De remarcat ca vinarsul Jad de la Vincon si-a respectat blazonul, fiind punctat cu 94 pct!
In acest numar mai gasim: retete cu miel propuse de Costachel, un interviu cu Richard Fox, scriitor de review-uri pentru City Compass si un fin cunoscator, despre Goodwine si zilele Vinul.ro (februarie), alte fotografii minunate ale lui Razvan Voiculescu in Bucataria Hoinara(un proiect sustinut de SERVE), Eduard Jakab ne plimba prin Campagna, Horia Hasnas sprin gastronomia franceza, Marian Timofti ne spune ce face un parmezan un parmegiano de origine controlata, iar Mihail Rotenberg isi prezinta noul Notorius (vin a carui nota de degustare in premiera o puteti citi aici). Valentin Ceafalau anunta ofensiva vinului, o noua initiativa Vinul.ro, iar Cezar Ioan vorbeste despre tipuri de carciumari si relatia lor cu vinul. Recomandarile mele din acest numar sunt Incantation 2008 de la Domeniile Dealu Mare Urlati si Cuvee IX de la Lacerta Winery.
Lectura placuta!

4 comentarii:

  1. rasfoind paginile acestui numar nu pot sa nu remarc, faptul ca am gasit ceva mai mult despre mancare, si mai putin despre vin, s-a schimbat profilul revistei, si nu stiu, ma asteptam la mai multe noutati in materie de vinuri, ...in fine, hai ca se poate si mai mult, poate gasim si relame despre electrocasnice, asa sa mai vina banul si din alta parte...probabil ca stiti ca sunt multe reviste de profil culinare, incercati sa le egalati...?, voua va sta in putere (si aici ma adresez celor implicati), sa ne ajutati pe noi toti care va citim, sa descoperim noutatile din industira vinului, asa ca va rog, daca vreau sa cumpar o revista despre culinar am s-o fac, da ca sa cumpar revista de vin si sa gasesc asa de mult culinar...va rog

    RăspundețiȘtergere
  2. @anonim: sa stii ca sunt de acord cu tine. De ceva vreme vinul.ro bea mai putin si mananca mai mult:)
    Ah, si sa stii- eu sunt doar un colaborator neretribuit al publicatiei.

    RăspundețiȘtergere
  3. Dupa ce am degustat-o la Good Wine, Feteasca Neagra Bacanta 2009 mi s-a parut overrated - cam multe alea 83 de puncte. Ah numele corect al zonei e Campania, nu Campagna. :) M-am convins si cu Eduard.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ai observat corect, Bogdan, wiki zice ca Campagnia este doar un orasel din Campania. Totusi in corpul articolului numele provinciei este corect.
    Este posibil sa fie o eroare de editare a titlului.
    Iar la Bacanta iti dau dreptate si eu am semnalat ca vinul este inca "disjointed". Poate oameni cu mai mare experienta sa-i prevada un viitor mai luminos, dar mie nu mi s-a parut.

    RăspundețiȘtergere

Bine ati venit! Va multumesc pentru vizita si pentru dorinta de a intra in dialog. Va sugerez sa utilizati un ton firesc, fara cuvinte jignitoare. Pe cat posibil as dori ca ideile sa se refere la articolul de fata. Daca aveti ceva personal cu mine atunci nu va referiti la articolul de fata, intrucat nu am obiceiul sa scriu despre mine insumi.