Încă o noutate în prag de Înviere, un roșu după "metoda Recioto"*! Denumirea mustește de echivoc, însă la 1878 de sticle nu cred să nască mari dispute și oricum blogosfera a devenit un loc mai puțin contondent în ultimii ani.
Nasul, desi intens, nu te pregătește pentru cantitatea mare de zahar rezidual care domina gustativ, imprimand impresii de miez de nucă, fructe confiate și prune centenar (din acelea mari si carnoase).
Cu toate acestea, asa cum am gândit cu voce tare la un GoodWine, acum un an (sau doi), vinul pare mai proaspăt decât vinurile Alira seci, poate și pentru ca, în cazul de față, oenologul (Nicola Centonze) este altul decât cel creditat în mod obișnuit pentru licorile de la Aliman.
Un vin de nișă, bine realizat!
13,5%, DOC Oltina, sticla de 0,5l, ~65 lei, 86 pct
*dupa cum bine s-a atras atentia in discutiile de pe facebook, Recioto e un vin, nu o metoda. Este fratele mai mare, dulce, al mai celebrului azi Amarone, care e varianta vinificata in sec. Metoda ar fi Appasimento, uscarea controlata a strugurilor, pentru deshidratare si concentrarea zaharurilor. Pentru alte distinctii puteti consulta glosarul Winespectator.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Bine ati venit! Va multumesc pentru vizita si pentru dorinta de a intra in dialog. Va sugerez sa utilizati un ton firesc, fara cuvinte jignitoare. Pe cat posibil as dori ca ideile sa se refere la articolul de fata. Daca aveti ceva personal cu mine atunci nu va referiti la articolul de fata, intrucat nu am obiceiul sa scriu despre mine insumi.