"Nas" interesant, cu certa mineralitate, apoi- la fel de cert- un aspect vegetal, aromatic: oregano, menta si leuștean uscat, si- in completare- coaja de lămâie. Gust plin, cu "șmirghel", cu textura de caise, ori mai degrabă zarzare (chiar daca coapte), lămâie. Vinul are un rest de zahar consistent- fiind catalogat feinherb, pe eticheta noastra: demisec-dar aciditatea e si ea extrem de sus si se compenseaza, fara probleme. De fapt tusele acide sunt cele care persista.
Nu e ceva din cale afara de complicat, in fond e un entry-level pentru acest producator, dar cand oenologul se numeste Ernst Loosen (Decanter Winemaker of the year 2005) ai asteptari ca pana si un vin din struguri cumparati de la fermierii din jur sa fie cel putin decent, si chiar asa este. Ba chiar e tipic.
Mosel, qualitatswein, 10,5% alc, 23 lei in Metro (reducere de la 40).
Pește la gratar, peste prajit, peste afumat, peste crud, ba chiar si cu peștele inca neprins, ce mai... orice fel de pește merge bine cu lucrarea asta.
Best pick: tagliatelle-le cu ton pe care le-am mancat acum doua zile. :)
83
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Bine ati venit! Va multumesc pentru vizita si pentru dorinta de a intra in dialog. Va sugerez sa utilizati un ton firesc, fara cuvinte jignitoare. Pe cat posibil as dori ca ideile sa se refere la articolul de fata. Daca aveti ceva personal cu mine atunci nu va referiti la articolul de fata, intrucat nu am obiceiul sa scriu despre mine insumi.