foto: oenolog.ro |
Iata un vin capabil de a inspira impresii organoleptice diferite. Am citit trei pareri distincte si in afara descriptorilor gustativi din gama "acid" si "citric", restul- mai ales la nivel olfactiv- difera foarte mult. Sigur... cineva ar putea spune ca lamaita si coaja de lamaie sunt aproximativ din aceeasi familie, ca zarzara "semicoapta", cu impresiile sale acrisoare si putin amarui- poate fi asociata unei pulpe de grepfruit sau ca "boaba de muscat" e un descriptor vag si cuprinzator totodata. Cred ca e un exemplu in care momentul, asocierea si ambianta pot face vinul sa se exprime diferit. Ceea ce este bine!
Pe mine, muscatul 2012 de le Domeniul Vladoi- podgoria Murfatlar, vinificat in sec, cu 12,5% alcool, m-a intampinat cu o culoare stralucitoare, aurie cu tente verzui, si un "nas" oarecum bizar, de vana de hrean si mustar, ceara de fagure, coaja de lămâie. Gustul a fost mult mai previzibil, cu note de para, mar si zarzara semi-coapta. In concluzie: baubil si acid. 82 pct, 25 lei.
Etichetele sunt destul de atractive, fresh, dar ar trebui sa existe niste diferente intre ele. Toate albele din gama au aceeasi eticheta, rosiile la fel. Primul lucru la care m-a dus mintea ar fi ca ar putea diferi fructul. Dar in fine, sunt detalii nesemnificative, dar care- dupa cum am aflat de-a lungul timpului- au "darul" sa irite multa lume.
Gasesc ca acest producator nou aparut ar trebui incurajat de iubitorii vinului. Are preturi corecte si vinuri expresive, diferite si cu buna tipicitate de soi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Bine ati venit! Va multumesc pentru vizita si pentru dorinta de a intra in dialog. Va sugerez sa utilizati un ton firesc, fara cuvinte jignitoare. Pe cat posibil as dori ca ideile sa se refere la articolul de fata. Daca aveti ceva personal cu mine atunci nu va referiti la articolul de fata, intrucat nu am obiceiul sa scriu despre mine insumi.