Acest vin sec de Aiud, cu 12,6% alcool, se prezinta intr-o culoare alb-aurie, stralucitoare. Nas de intensitate redusa, fara prea multe exotisme, cu fateta vegetala, usor intepator, amintind de coaja de kiwi si iarba, prune verzi. Gust viguros, robust, cu textura de mar, ardei gras si banana tare. 83 pct. 24 lei pe site-ul cramei. Un vin placut.
Trebuie sa semnalez aparitia numarului 6 al revistei Millesime, in care descoperim in primele pagini un interviu realizat de Georgeta Bocse cu Gheorghe Csavossy, un "monstru sacru" al oenologiei romanesti, consultantul cramei despre al carei chardonnay am vorbit astazi. Dr. Csavossy este indubitabil cel mai experimentat oenolog in activitate de la noi, fiind si creatorul unor soiuri noi- cum ar fi Hercule si Amurg, ambele valorificate comercial de Pivnita Takacs. Descoperim si un om hatru, cu opinii uneori disonante fata de moda vremii (mai ales in cazul utilizarii baricurilor). Impreuna cu el, Attila Takács si afacerea sa de familie dau vinului un aer familial, traditional, destul de simpatic in aceasta lume de inox si tehnologie moderna.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Bine ati venit! Va multumesc pentru vizita si pentru dorinta de a intra in dialog. Va sugerez sa utilizati un ton firesc, fara cuvinte jignitoare. Pe cat posibil as dori ca ideile sa se refere la articolul de fata. Daca aveti ceva personal cu mine atunci nu va referiti la articolul de fata, intrucat nu am obiceiul sa scriu despre mine insumi.