Muscat Ottonel 2012 Sec, Crama Panciu (aka Crama Natura)- 20 lei. Un vin care livreaza ce te astepti de la un aromat sec din aceasta raza de pret. Exista o oarecare plinatate a gustului, care lipseste la atatea alte rude, dar exista si o nuanta hai sa-i zicem usor sintetica in gust. Amarui si picant pe final. 77
Feteasca Regala Special Reserve 2007, Halewood, demisec, 18 lei. E unul dintre mortii vii descoperiti de Ciprian in ilustra Billa 39, dar care s-a prezentat destul de interesant, cu arome asteptatede la un alb matur(tei, musetel, polen) si gust la fel de asteptat- plin, heavy, cu gutuie in rolul principal, si cu ceva mineral-salciu-acid, nu foarte asezat, amintind de o apa medicinala sau chiar de o pruna inca necoapta. Una peste alta, un alb care s-a pastrat destul de bine, ba chiar a evoluat un pic, ceea ce e relativ neasteptat pentru un alb de sub 20 lei. Si zaharul rezidual a ajutat un pic. 80.
Roze 2011, Familia Hetei, Selectia Familiei, sec, 18 lei. O culoare rose bombon de toata frumusetea. Din nas pare usor maturizat, iar asta nu prea face parte din fisa postului pentru un rose. In rest- cirese, un pic de visine, cu buna aciditate, sec. Pare usor neasezat, "ascutit", dar si pretul e suficient de scazut incat sa nu provoace crize. 75.
Riesling Kabinett Bernkastel Kueser 2010, Peter Mertes. Un feinherb (in soi de demidulce), de 9,5%, luat in urma unei promotii, la un pret mic din Kaufland- 13 lei. E auriu stralucitor, miroase relativ regulamentar, chiar cu usoare tuse de hidrocarburi, dar gustul e nitel bizar, cu sunt mai toate lucrarile respectivului din Kaufland. Pentru un demidulce e ciudat de acid- o aciditate de portocala necoapta. Mie soiul asta de vinuri in care dulcele si acrul stau disociate ca o iesire de pe autostrada, nu prea ma atrag si cred eu- presupun vaste interventii asupra materiei prime in crama. Partea buna e ca pentru 13 lei, sticla arata destul de bine. 68. Poate face mai mult, dar nu-mi plac fake-urile astea deloc, ce sa fac.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Bine ati venit! Va multumesc pentru vizita si pentru dorinta de a intra in dialog. Va sugerez sa utilizati un ton firesc, fara cuvinte jignitoare. Pe cat posibil as dori ca ideile sa se refere la articolul de fata. Daca aveti ceva personal cu mine atunci nu va referiti la articolul de fata, intrucat nu am obiceiul sa scriu despre mine insumi.