Cod galben (si rosu) de vinuri la Galati, 27 martie, orele 19-23


Afara nameti, de o zi inainte. La un moment dat incepe sa viscoleasca iar, de nu mai intelege nimeni nimic, iar Nichita Stanescu, daca ar fi fost alaturi de noi, ar fi introdus o erata in volumele sale, cum ca "ningea infernal in luna lui Marte". Oameni cu scaun la cap fiind, am respectat atentionarea si am ramas baricadati inauntru. Inauntrul restaurantului, adica.
Asadar, ca sa ajung la subiect, la degustarea prieteneasca de ieri, din turnul de televiziune din Galati, rieslingul kabinett Geiben din 1974 a fost- cum era si normal- vedeta. Apreciate au fost si Brumont Gros Manseng 2011, care si-a mai pierdut din exuberanta aromatica dar a castigat in corp si adancime,  dar si Golem-ul 2008 Basilescu, vin de certa calitate, full-throttle, care mai are cativa ani pana sa-si exprime plenar evantaiul aromatic.
Erotikon Cabernet 2007 a fost cel mai comentat vin, din ratiuni evidente, odata ce privesti eticheta:) A fost singurul vin care mi-a lipsit din "portofoliul" pana ieri, asa ca o sa-l dau separat, in zilele urmatoare.   
Din fericire si celelalte vinuri ( spumantul Carl Reh Riesling Brut- ca welcome-drink,  Cuvee Rene Faure de la Averesti si un Merlot 2007 de la Wine Princess- vezi aici si aici) si-au spus cuvantul, fara probleme de dop sau alte inabilitati de exprimare.
Ionut Popescu a lipsit motivat, dar il asteptam la editiile viitoare.
In rest, sindrofia organizata de mine si Ciprian a fost suficient de simpatica si plina de informatie pentru ca participantii sa intrebe cand va fi urmatoarea. 
Multumesc localului Perla Dunarii, care ne tot suporta de ceva vreme, ba chiar ne si surprinde cu niste preparate foarte fatoase si gustoase, magazinului Le Marche (care ne-a pus la dispozitie paharele de degustare), dar mai ales participantilor care au facut sa merite efortul si isprava, la propriu si la figurat. 
Doamne-ajuta!

foto: Ciprian Haret


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Bine ati venit! Va multumesc pentru vizita si pentru dorinta de a intra in dialog. Va sugerez sa utilizati un ton firesc, fara cuvinte jignitoare. Pe cat posibil as dori ca ideile sa se refere la articolul de fata. Daca aveti ceva personal cu mine atunci nu va referiti la articolul de fata, intrucat nu am obiceiul sa scriu despre mine insumi.