A aparut numarul din noiembrie al revistei Romanian Wine Art, revista veche si noua, scindata ca partidele istorice in anii '90 (exista si un Wine Magazine, sau exista, cel putin).
Am descoperit in redactorul sef Marius Cristian (caci Retetele lui Costachel au un cod numeric personal) un iubitor al vinului care imi impartaseste convingerea ca vechile varietati autohtone sunt- oximoronic, dar adevarat- viitorul vinului romanesc. Vezi editorialul Cum am ajuns de la Miguel Torres la Mustoasa si Rosioara.
Mai puteti citi despre Vinurile Torres, despre o Degustare de exceptie la Good Point (despre vinurile Castellroig), un articol interesant al lui Viorel Stoian- despre momentul optim in care vinurile trebuiesc consumate, dar si articole semnate de somelierul Marian Timofte, degustatorul Dan Boboc, vorbe de duh spuse la un pahar si culese de Dan Mihaescu, prezentari ale unor producatori mai cunoscuti sau nu, dar si multe altele, chiar pentru cei mai bisericosi dintre dvs, sau din contra- frati cu dracu'(sau cu ochiul lui, cel putin)!
Asta-i o veste buna! Chiar ma temeam ca in urma luptelor dintre membrii redactiei, finatatori etc. am ramas fara nicio revista mai groasa de vin (exceptam aici revista vinul.ro, care are alta audienta si scop).
RăspundețiȘtergerePana una-alta, e singura revista in care am putut invata despre facerea vinului, despre vie, lucruri mai tehnice, dar care iti largesc considerabil orizontul aprecierii vinului.
Da, asa este. E diferita de vinul.ro, in ideea ca sunt mai multe articole despre tehnologia vinului. E si normal: citind colectivul de redactie parca intri in aula Academiei romane. Dar de aici si alte diferente,in primul rand de atitudine critica la adresa unora sau altora. E foarte bine ca exista amandoua si ca ofera informatii complementare.
RăspundețiȘtergere