Epopee Catleya 2013

Am gustat acest vin la un Goodwine, pe cand nu avea nume sau eticheta. Cred ca-si aminteste si Dan. Laurent Pfeffer si-a prezentat creatia, spunand ca e cel mai bun vin al cramei. Am fost de acord. Pretul e pozitionat sus, pe la 80 de lei, dar e in linie cu multe alte vinuri autohtone "premium". 
Denumirea provine de la planurile lui Marcel Proust de a-l vizita pe bunul sau prieten, printul Bibescu, la mosia sa de la Corcova, calatorind cu Orient express. Nu s-a intamplat, insa nu toata literatura e autobiografica. In fapt, destul de putina.
Rosu rubiniu medium plus, cu nuante de visina coapta, nas frumos, de fructe de padure (coacaze si afine), scortisoara, stafide. Gustul e aducator de valoare adaugata, cu taninuri abundende, dar de granulatie fina, cu "muscatura" picanta si acida, cu tuse de afine si porumbe, cu final picant, cu buna remanenta. 
E de pastrat. Poate fi baut cu succes si acum, in asocieri carnivore, insa am banuiala ca atunci cand taninurile se vor subtia momentul va fi spectaculos. 14% bine integrat, daca avem grija cu temperatura de servire. 
Cabernet sauvignon, Merlot, DOC Mehedinti-Corcova, 2481 sticle produse, 88 (90) pct

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Bine ati venit! Va multumesc pentru vizita si pentru dorinta de a intra in dialog. Va sugerez sa utilizati un ton firesc, fara cuvinte jignitoare. Pe cat posibil as dori ca ideile sa se refere la articolul de fata. Daca aveti ceva personal cu mine atunci nu va referiti la articolul de fata, intrucat nu am obiceiul sa scriu despre mine insumi.