VINA ERRAZURIZ Sauvignon Blanc Estate Series 2015 (Chile)


Editia 2015 a Sauvignonului blanc al chilienilor de la Vina Errazuriz a fost premiata la toate concursurile din 2016 la care a participat. Bronz, argint, aur, nu conteaza acum aceste detalii, important e ca ne indica in mod cert o anumita calitate.

Vinul de azi, la un an si ceva dupa amintitele ispravi, se prezinta intr-o roba alb-galbuie, putin intensa, cu nuante aromatice fragrante, de agrise, iarba si grapefruit, usor suplu si usor mineral in atac, si cand spun asta ma refer la o fateta secundara pe care papilele o sesizeaza ca la apa magneziana, puternic mineralizata, care submerge unei acaparante dulceti fructate, greu de banuit si de realizat la un vin sec. Fara a fi un vin mare, de pastrat ani si ani, ne aminteste de ce a reusit o tara precum Chile sa treaca ca expresul pe langa marfarul romanesc, cel care, vorba rapsozilor, cara vin de cel putin 3000 de ani.

Valle de Aconcagua, 13,5%, 85 pct



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Bine ati venit! Va multumesc pentru vizita si pentru dorinta de a intra in dialog. Va sugerez sa utilizati un ton firesc, fara cuvinte jignitoare. Pe cat posibil as dori ca ideile sa se refere la articolul de fata. Daca aveti ceva personal cu mine atunci nu va referiti la articolul de fata, intrucat nu am obiceiul sa scriu despre mine insumi.