Doua rosii proaspete de la Vitis Metamorfosis


Vitis Metamorfosis. Ambele vinuri au urmatorii parametri: Indicatie geografica Dealurile Munteniei, 2011, 16 lei, 13,5%.
Cabernet Sauvignon.  E genul clasic, de calitate medie, culoare intensa, cu arome de fructe negre de padure, tuse de cerneala, taninuri puternice, dure, favorizate de aciditatea buna. Pe final exista o senzatie de vinozitate bine intemeiata. Pe scurt avand in vedere cat costa o sticla , nu m-ar deranja ca un pahar din acest vin sa fie pe meniul de pranz al restaurantul unde mananc. Altfel nu m-as gandi la el in mod special. 75

 

Merlot. I-am acordat mai multa atentie, pentru ca si producatorul pare ca a facut-o. Are o culoare frumoasa, stralucitoare- rubinie cu firesti, avand in vedere varsta, nuante violet. Nas interesant, de fructe de padure proaspete, ciocolata, tonuri dulci de baton cu rom si vanilie, para. Gustul e juicy, usor de baut, tot cu iluzii dulci, de fructe rosii (de padure, cirese, visine- mai ales pe final) si un iz mineral-metalic nu foarte apetisant. Finalul pare acid, cu impresii de dulceturi de prune si visine, dar si ierburi aromatice uscate si ceva calcaros. 80. 

2 comentarii:

  1. uuu, da' ce-or fi avut cu vechile etichete?

    RăspundețiȘtergere
  2. pai exista si acelea, Mihai. Asta e o gama noua, inferioara ca pret. 'fluturi si farfalle' pe numele ei de botez.

    RăspundețiȘtergere

Bine ati venit! Va multumesc pentru vizita si pentru dorinta de a intra in dialog. Va sugerez sa utilizati un ton firesc, fara cuvinte jignitoare. Pe cat posibil as dori ca ideile sa se refere la articolul de fata. Daca aveti ceva personal cu mine atunci nu va referiti la articolul de fata, intrucat nu am obiceiul sa scriu despre mine insumi.