Carmenere Cono Sur Tocornal 2010


Acest vin proaspat din Chile poate fi util precum un instalator cand ti se sparge o teava de apa, dar la fel de bine poate fi acelasi om a muncii (mic, indesat, mirosind a usturoi, cu mustati tarasconeze, basca, geanta ponosita, de piele- din care iese o cheie enorma, halat albastru cu pete de grasime) in aula academiei in timpul decernarii premiilor pentru cea mai buna lucrare de fizica teoretica.
E genul "vinisor" de larg consum, curat, corect si fara pretentii.

Culoarea este de un rosu rubiniu intens, nasul adauga volatili de violete, pielarie, ardei verde, must/miere. Gustul - de o corpolenta usoara si aciditate buna- ne propune pruna, secundar zmeura, si tente mineral-vegetale. Zaharul rezidual se ingramadeste in final, deloc scurt, dominat de lemn parfumat, condiment si pruna.
Alte detalii: 12,5% alc, demisec, zona Valle Central, importat de Cramele Recas, primita spre degustare de la ei. Desi nu l-am vazut in raft, probabil vinul are un pret de 15-20 lei. SCOR 74 pct. Are de partea sa avantajul tineretii, si pentru intalniri cu prietenii nu-i de aruncat.

3 comentarii:

  1. Descriere in prima parte minunata:
    deci un instalator s-a dus in aula academiei ca sa premieze un chilian care venise pe o bicicleta sa depaneze microfonul de la care un nene cu mustacioare avea sa decerneze premiul pentru fizica pamantului imbibat cu pruna , zmeura, minerale, vegetale si boabe, 100 la numar, pe care stateau tot atatea gospodine care asteptau tot atati instalatori premiati de academiile mondiale cu virtutea rosie rubinie intensa...
    Nu e asa ca am prins povestea?
    :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Yap. Doar ca biclicleta celor de la cono sur e in gamele superioare. In gama Tocornal se merge pe jos, sau te duce un prieten.

    RăspundețiȘtergere
  3. nasol, nasol....inseamna ca nu mai ajunge nici un instalator la academie

    RăspundețiȘtergere

Bine ati venit! Va multumesc pentru vizita si pentru dorinta de a intra in dialog. Va sugerez sa utilizati un ton firesc, fara cuvinte jignitoare. Pe cat posibil as dori ca ideile sa se refere la articolul de fata. Daca aveti ceva personal cu mine atunci nu va referiti la articolul de fata, intrucat nu am obiceiul sa scriu despre mine insumi.