Azi avem un Sauvignon de moda veche, un vin care marseaza spre papilele noastre cu arome de mere verzi, lime, ardei gras, iarba si o mineralitate aparenta. E si ceva lemn acolo, insa impactul sau e foarte discret, vinul fiind in fapt un amestec de Sauvignon majoritar fermentat si maturat in inox cu unul fermentat si maturat in butoaie de stejar.
Contributia lemnului in cazul de fata este mai mult la nivel de corpolenta si "fibra" decat in zona aromatica.
Este un vin reusit si o varianta de luat in seama mai ales de cei usor plictisiti de "soc-vignonul" bombastic, omniprezent la noi si mai ales in lumea noua.
DOC-CMD Dragasani, 13,5% alc, 87pct, ~40 RON
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Bine ati venit! Va multumesc pentru vizita si pentru dorinta de a intra in dialog. Va sugerez sa utilizati un ton firesc, fara cuvinte jignitoare. Pe cat posibil as dori ca ideile sa se refere la articolul de fata. Daca aveti ceva personal cu mine atunci nu va referiti la articolul de fata, intrucat nu am obiceiul sa scriu despre mine insumi.