Atunci cand se scrie nota de degustare a unui vin, enumerarea unei liste intregi de descriptori aromatici este o uzanta deloc exotica (si cu cat mai multe fructe, flori si bizarerii cu atat mai bine), apoi e musai sa se foloseasca cuvinte mari in cazul celor mai bune (cum ar fi complex, intens, amplu, profund etc).
Eu unul zic din prima ca Flamboyant 2014 e unul dintre cele mai bune vinuri aparute sub aceasta eticheta si unul dintre cele mai bune vinuri romanesti pe care le-am gustat vreodata. Poate cel mai bun. Aminteste de 2009, dar il poate depasi.
Sigur ca avem un profil organoleptic de clasa, pe care ar trebui sa-l talmaceasca fiecare in parte, insa elementul esential pe care il am in vedere in "analiza" mea este structura foarte solida, care pare un soi de exoschelet care va tine vinul in viata multa vreme. Apoi ar fi melanjul gustativ amintind de umami si (daca tot suntem la capitolul laude) remanenta excelenta.
Unicom Production, DOC Dealu mare, Cabernet sauvignon, Merlot si Feteasca neagra, 14,5% alc, ~160 lei in magazinele specializate, 96 pct.
Ai si o recomandare de degustare? Decantat, etc?
RăspundețiȘtergereIdeea mea e sa-l las 5-6 ore in decantor, la frigider, si sa-l scot cu o ora inainte de degustare
Multumesc
Ceva aer ii face bine, fără indoiala, dar e mult mai gata de băut decat precedentele recolte. Rau n-are cum să iasă. Merge si aerarea la rece, dar cu grija în cazul unui frigider casnic. Sa nu se amestece mirosurile.
RăspundețiȘtergere