Luigi Tacchino
Iata un exemplar foarte reusit de Gavi, care oricum are un profil aparte in potpuriul organoleptic italian. Un vin mai serios, mai putin galagios si care da mai putin din maini pentru a se face inteles. Un galben pai cu arome intens minerale, gutui, citrice si flori de vita de vie, un gust varatic, adanc citric, usor amarui, asadar cu grepfruit alb, sau, mai mai degraba, migdale. Ma intreb daca merge langa piept de curcan cu un piure de usturoi copt. Haideti, nu va jenati, dati "Tacchino" intr-o cautare google!...Ei, ei?
12,5% 60 lei 86 pct
Iata un exemplar interesant, produs de Allegrini (afacere de familie cunoscuta mai ales pentru vinurile Amarone), un Pinot grigio cu delicate arome de flori de salcam, mere golden si gutuie, cu o prezenta usor cremosa pe palat, semn al unei fermentatii malolactice, cu final citric, usor picant, dar nu foarte intens. Un vin bine facut, proaspat&cu fruct, dar intr-o maniera delicata si cu o tusa de eleganta. Presupun ca mai poate fi tinut cativa ani, dar mai bun ca acum n-o sa se mai faca. Cu ce l-as asocia? In lumea imaginatiei, cu un crab Moeche, la un restaurant linistit, fara taxa pentru privelişte, din Venetia. Iar la modul realist si casnic, cu un neaos pastrav facut la abur sau un piept de pui onest, tras in tigaie.
12,5% 40 lei 84 pct
Iata aici o asociere, desi ma indoiesc ca v-a scapat pana acum: Two Greedy Italians, serie BBC cu doua sezoane.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Bine ati venit! Va multumesc pentru vizita si pentru dorinta de a intra in dialog. Va sugerez sa utilizati un ton firesc, fara cuvinte jignitoare. Pe cat posibil as dori ca ideile sa se refere la articolul de fata. Daca aveti ceva personal cu mine atunci nu va referiti la articolul de fata, intrucat nu am obiceiul sa scriu despre mine insumi.