Alira Sauvignon Blanc 2015

Probabil obositi de cererile distribuitorilor si horecarilor pentru completarea portofoliului si cu un alb, cei de la WineRo au cedat intr-un final, desi au plantatii doar de rosu. 
Vinul de azi e o afacere dobrogeana, strugurii provenind de la Provitis (fam. Necsulescu, ca sa nu spunem Jidvei), de langa Cernavoda in DOC-Murfatlar, unde a avut loc si vinificarea, imbutelierea facandu-se la Vifrana (Crama Francu, Adamclisi).

Vinul e surprinzator, mai ales daca cunoastem maniera in care sunt realizate vinurile rosii ale cramei. Ei bine, la acest SB parca cineva a dorit sa faca exact contrariul: a iesit un vin proaspat si jovial. Aromatica trimite spre flori de soc, mere verzi si pomelo, foarte usor de baut, fara a-i lipsi "fibra" gustativa, cu un final tonic, citric-amarui. 
Alcoolul e moderat (12,8) si bine integrat. Costa in jur de 40 de lei si a fost produs in 10.000 de sticle. 85 pct

Daca ar fi dupa mine, intr-o falsa disputa old vs new world, l-as plasa mai degraba in lumea veche. Judecand dupa alte vinuri din zona, presupun ca se putea obtine o bomba fructata. S-a ales un profil mai delicat, din punctul acesta de vedere, in favoarea unei "baubilitati" mai mari. Chestiune cu care n-am nicio problema! 

Un comentariu:

  1. Vinul proaspat e oarecum o contradictie cu FN Grand Vin pe care am baut-o de la ei. Nu mi-a placut, mi s-a parut prea "greu", parca nu se hotarisera ce arome sa lase si au pus tot ce au gasit...
    De atunci recunosc ca nu am mai incercat Alira, dar uite ca m-ai facut curios... mai ales ca SB-ul se numara printre preferatele mele

    RăspundețiȘtergere

Bine ati venit! Va multumesc pentru vizita si pentru dorinta de a intra in dialog. Va sugerez sa utilizati un ton firesc, fara cuvinte jignitoare. Pe cat posibil as dori ca ideile sa se refere la articolul de fata. Daca aveti ceva personal cu mine atunci nu va referiti la articolul de fata, intrucat nu am obiceiul sa scriu despre mine insumi.