Spumant Brut Domeniile Panciu

L-am degustat prima oara la un GW si am ramas cu impresia unui spumant cu aciditate ridicata, care ar merita reincercat. M-am hotarat sa-mi completez colectia senzoriala si am achizitionat o sticla. 
Ei bine, pe hartie arata regulamentar, culoare, perlatie, nas fara asperitati, "verde" (corcoduse, mere verzi), cu tuse de drojdii fine (paine de casa). Gustul e initial intens citric, amplu, cu o efervescenta revigoranta, aciditate taioasa, insa cu timpul peste papile se lasa o senzatie pastoasa, salcie, persistenta si nu prea fina, care (pe partea mea a strazii) cam alunga dorinta de mai mult. E nevoie de mai mult de 20 ml ca sa-ti dai seama ce nu e in regula cu el. 
Poate sticla, poate lotul, poate berbecutul libanez dinainte, insa...
Crama Natura, Panciu, metoda traditionala, Blend de Feteasca Alba(40%), Feteasca Regala(40%) si Aligote (20%), aparent vintage 2012, 12,5% alc, 43 lei (aici). Bronz la Decanter World Wine Awards, Una peste alta: 83 pct


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Bine ati venit! Va multumesc pentru vizita si pentru dorinta de a intra in dialog. Va sugerez sa utilizati un ton firesc, fara cuvinte jignitoare. Pe cat posibil as dori ca ideile sa se refere la articolul de fata. Daca aveti ceva personal cu mine atunci nu va referiti la articolul de fata, intrucat nu am obiceiul sa scriu despre mine insumi.