Am obosit sa scriu note de degustare. Pun indolenta asta pe seama atmosferei estivale. E mai simplu decat sa admit ca m-am plictisit. Dar pus in fata situatiei de a scrie ceva despre un vin, fara a avea material documentar cu descriptori regulamentari (fructe de padure, vanilie, etc), si vrand totusi sa ramai onest cu vinul si cu mine insumi, ca sa nu mai vorbim de cititori, ce pot face? Din punctul meu de vedere, chiar daca nu mi-am notat pe viu parerile, o impresie ramane marcata in memoria senzoriala. Sunt doar lenes, nu amnezic :)
Asadar, ce imi amintesc despre Freamatul rosu al celor de la Catleya (10 hectare, trei francezi din care unul e oenologul de la Corcova), vin pe care l-am incercat acum mai bine de o luna?
Asadar, ce imi amintesc despre Freamatul rosu al celor de la Catleya (10 hectare, trei francezi din care unul e oenologul de la Corcova), vin pe care l-am incercat acum mai bine de o luna?
Ca e un vin foarte bun, cu tipologie bordoleza, culoare proaspata, de intensitate medie, pe fruct, cu aromatica din categoria fructe de padure, ciocolata neagra, cu structura si consistenta buna, taninuri juvenile dar bine crescute, de granulatie mica/medie. Mi-a amintit de primul Corcova rosu, cel din 2008, dar cel prezent pare mai polisat, chiar daca trasmite aceeasi senzatie vinoasa, de "naturel".
Uitandu-ma la poza (cam nereusita) facuta atunci, mai deduc si ca are 13,8% alcool, de care nu-mi amintesc, deci a fost bine integrat. Si ca e un merlot/cabernet. Se stabilizeaza compasul, prin negura timpurilor, si indica 85 puncte. Cifrele sunt mai usor de tinut minte.
Uitandu-ma la poza (cam nereusita) facuta atunci, mai deduc si ca are 13,8% alcool, de care nu-mi amintesc, deci a fost bine integrat. Si ca e un merlot/cabernet. Se stabilizeaza compasul, prin negura timpurilor, si indica 85 puncte. Cifrele sunt mai usor de tinut minte.
Google ne spune ca face 40+ lei, in diferite magazine online, ceea ce nu e rau. Cred ca are un potential de invechire si evolutie mediu.
Iata ca s-a infiripat o trecere in revista a vinului destul de adecvata, pana la urma. Zic eu.
PS: pagina oficiala zice ca vinul e fermentat pe drojdii autohtone, ceea ce confirma impresia de autentic/naturel.
Uite cum ma faci curios, cind ajung pe plaiuri mioritice, sa incerc si eu Catleya (si neaparat Domeniile Vladoi, ca e la doi pasi de casa).
RăspundețiȘtergereDin ce scrieti si tu, si Dan Micuda, se pot numi deja certitudini, cu un raport pret/calitate corect. Adica ce e nevoie in Romania, ca de vinuri scumpe si OK calitativ e plina piata...
Merita incercate, da! As incerca in paralel Freamat alb si SB-ul de la Vladoi. Should be fun.
RăspundețiȘtergere