Culoare rose, cum altfel. Vine cu un nas mai ciudat, amintind de varză prospata, cireșe albe, fragi, zmeura, evantai chinezesc parfumat (weird descriptor: checked!). Gustul e tipic de Domaine Ceptura Rose, fin, lejer pe papile, dar cu intensitate și persistentă. Sa remarcam integrarea miraculoasa a nivelului de alcool (13,7). Si la temperatura camerei abia daca e detectabil! Ah, iar cei care asteapta kick-ul de dioxid de carbon s-ar putea sa fie putin dezamagiti.
85 pct, 67 lei in marele online.
Acuma pentru excursul metanarativ ma gandeam la o mica teorie. Vinul rose e in mare parte la fel. Sigur e mai bun, mai fin, mai sec, mai dulce, dar in mare parte tot de un anume gen de aromatica vorbim. Stiti voi, fructe rosii, zmeura, cirese, capsune. Pe cele cateva produse din struguri aromatici (busuioaca, traminer) nici nu le pun la socoteala, pentru ca sunt neglijabile in cantitate.
Roseul e, daca imi ingaduiti, ca un cub. Aproape nu conteaza din ce material e produs si cat de mult il intorci pe toate fetele, in final va trebui sa recunoastem ca este...un cub. Mai fin la atingere, mai poros, mai moale sau mai dur, esentialul e acelasi. Cu vinul e asemanator: se lanseaza in iarna-primavara, are momentul lui de glorie, cu prospetimea lui intepatoare, dupa care vine recolta noua si odata cu ea un alt rose, foarte la fel cu precedentul.
Totusi, cu cat bei mai multe roseuri cu atat iti dai seama ca una din cele mai grele antreprize este sa navigezi prin aceasta aparenta uniformitate. Sa discerni printre iluzoriile pliuri si nuante ale acestei culori abominabile. De la culoare, pana la aromatica in care diferenta e adesea data de o mica inflexiune.
Pana la urma sa devii maniac al roseului mi se pare un soi de arta ciudata japoneza, o investitie enorma intr-o sculptura in bobul de orez, sau in desenele efemere de nisip colorat facute de calugarii budisti.
O fi, n-o fi...eu mi-am scris numarul de caractere.
Daca nu v-a ajuns, poftiti aici alte, multe cuburi (plus articolul respectiv cu si mai multe poze).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Bine ati venit! Va multumesc pentru vizita si pentru dorinta de a intra in dialog. Va sugerez sa utilizati un ton firesc, fara cuvinte jignitoare. Pe cat posibil as dori ca ideile sa se refere la articolul de fata. Daca aveti ceva personal cu mine atunci nu va referiti la articolul de fata, intrucat nu am obiceiul sa scriu despre mine insumi.