Acest vin sicilian, de la unul dintre cei mai renumiti producatori din insula, provine din crama cea mai vestica a acestuia. Este un Fiano 100%, o varietate italiana veche, unii zic antica, specifica Italiei de sud, revitalizata recent cu entuziasm si in Sicilia, unde este plantata pe sute de hectare.
Ma intreb de ce oare italienii astia nu au facut replantari cu sauvignon blanc sau merlot. Fraierii...
Ok...Sticla aspectoasa, grea, de tip burgundia, Dupa deschidere suntem intamplinati de o culoare nu foarte intensa, galben pai,cu tuse verzui. Aromatic descoperim salvie si pepene galben, in prim plan. Apoi, in randul secund: ananas, piersici, tulpina de mohor (nota: conform regulamentului, orice nota de degustare trebui sa contina cel putin un descriptor aiurit).
Gustul debordeaza de prospetime, cu puțin grapefruit pe limbă ori poate praf de creta. Dulceag, acid, fin, persistent, tot ce vrei. E un vin fara lemn, dar nici nu i-ar fi trebuit.
Indiferent cine il gusta (bunicul cu vinul lui de buturuga, vecinu' Costica cu petul de Bucegi, prietena care bea numai chardonnay baricat, prietenul care bea numai Bordeaux de peste 20 euro) o sa-l gaseasca bun. Presupun ca-i spune Cometa din pricina vitezei cu care se duce pe gat.
92 pct/125 lei in magazine specializate. Importat de Cramele Recas.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Bine ati venit! Va multumesc pentru vizita si pentru dorinta de a intra in dialog. Va sugerez sa utilizati un ton firesc, fara cuvinte jignitoare. Pe cat posibil as dori ca ideile sa se refere la articolul de fata. Daca aveti ceva personal cu mine atunci nu va referiti la articolul de fata, intrucat nu am obiceiul sa scriu despre mine insumi.