E un vin placut, cu arome de flori albe, serbet, dulcegarii, mirodenii si piersici. In gust se arata foarte juvenil, proaspat, destul de piscacios. Corpul e mediu - si o remananenta decenta, amarui-picanta.
Cum sa va spun...recolta 2012 si inspiratia oenologului au produs un vin absolut remarcabil pentru soi, din care cel mai socant aspect era corpolenta. Cred ca multimea de medalii obtinute mai peste tot unde a participat e un indiciu suficient al caracterului special pe care l-a avut acel vin. Nu ca ar avea vreo importanta, dar l-am categorisit atunci la 84 pct.
Recoltele 2014 si 2013 (daca veni vorba) nu au mai oferit acelasi sentiment, Adica sunt vinuri solide, comerciale, moderne, dar parca s-a dat prin razatoare "fibra". Exista si mici asperitati gustative, poate imbutelierea recenta sa fie de vina. Presupun ca in cateva luni se va aseza mai bine.
Ca veni vorba de Girboiu, eu v-as recomanda mai calduros albele Epicentrum (sarba+plavaie si aligote+muscat), vinuri frumoase, florale si delicate, deosebite in peisajul autohton.
Cat despre gama Livia, aceasta e de gasit in marile magazine. In cazul de fata: Metro, 20 lei, in premiera avem inchidere cu filet, o idee foarte buna pentru vinuri de consum curent. 80 pct.
A iesit cam tare 13,5% alcool, dar oricum merita banii ca au cea mai buna sarba de pe piata. Fata de cea din 2012 urmatoarele au pierdut din corpolenta, lucru sesizat si de tine. Din cate stiu doar vincon mai face sarba. Ar fi interesant daca cei de la Averesti ar incerca si ei sa produca sarba si francusa ca tot produc vinuri poplare, bune si la pret foarte bun.
RăspundețiȘtergereE un vin decent! nimic de zis. Sarba mai produc si cei de la Casa Panciu (Crama Natura)- in doua variante. Cea mai ieftina este prin Auchan si Carrefour.
RăspundețiȘtergere