
Altfel e un IG Colinele Dobrogei, editie de 9728 sticle.
Intorcandu-ne la analiza sensoriala as mentiona ca in afara de culoare, nu sunt multe repere gustative care sa diferentieze un traminer normal fata de varianta sa prezenta, in rose (atentie: acesta e un traminer vinificat astfel incat sa capete o culoare spre rose si nu un traminer roz- care e o ruda apropiata. Oricum familia traminer/savagnin e destul de mare si incurcata, sa nu ne bagam in reuniunile lor de familie).

Daca ar fi sa nominalizez insa un motiv pentru care n-as crede ca se bea precum apa, sau in fine- precum un rose de Provence bun- ar fi tocmai caracterul impetuos, aromat, al traminerului. E incantator pret de un pahar, doua, dar devine oarecum obositor in cazul consumului colocvial.
Pretul din magazinele specializate e undeva intre 35 si 40 de lei, iar cel din terasele litorale unde se prognozeaza a fi difuzat- greu de anticipat (70-80-150?). E un vin usor de inteles de catre publicul larg si poate, in unele conditii, va fi un succes. Mai ales daca frazele bombastice de pe contraeticheta te atind sufleteste. Pe mine unul marea, briza si nisipul ma duc cu gandul la alt fel de vin decat acest aromat demisec.
Din punct de vedere al asocierilor culinare presupun ca ar merge bine cu platouri frugale, fie cu treburi asiatice condimentate din belsug. Poate ar suna ciudat, dar din bucataria traditionala l-as incerca cu niste sarmale reci de post cu busuioc prin-trânsele!
Parerea mea!
83 pct
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Bine ati venit! Va multumesc pentru vizita si pentru dorinta de a intra in dialog. Va sugerez sa utilizati un ton firesc, fara cuvinte jignitoare. Pe cat posibil as dori ca ideile sa se refere la articolul de fata. Daca aveti ceva personal cu mine atunci nu va referiti la articolul de fata, intrucat nu am obiceiul sa scriu despre mine insumi.