Culoare rose-pal, aromatic aducand tuse de grapefruit, cu o fateta evidenta ușor ierboasa, vegetala, precum garrigue ori mai familiar:crizantemele sau alte flori putin aromate, dar si note minerale, ușor magneziene. In atac se impune prin finete, dar fiind- simultan- si ușor cremos, chestiune dezirabila si greu de reprodus la rose-uri. În gust aduce a căpșune si a pepene rosu. Finalul e tonic, proaspat, cu persistentă de limeta. Vin bio, 13% alc. 87 pct, 52 lei aici.
Sardine la gratar (sau cuptor) cu un mix de fenel si sparanghel verde la gratar, stropite cu o ulei de masline amestecat cu ierburi provensale, asta as vrea eu! Merge insa si un file somon la tigaie cu legume mexicane, in lipsa de ceva mai proaspat. Si dupa ce ati mancat asa bine, iesiti in curte, asezati-va pe sezlong, si pret de cateva inghitituri incepeti sa rasfoiti Hotul de vinuri de Peter Mayle, scriitorul englez aclimatizat in sudul Frantei (autorul deja celebrei serii- Un an in Provence, Inca un an in ..., etc). E un roman usurel, de vacanta, despre furtul unei colectii impresionante de vinuri. Nu trama narativa e de urmarit prea indeaproape, un altfel de a spune ca Peter Mayle n-o sa castige vreodata vreun premiul pentru virtuozitate, dar e de remarcat ca sus-amintitul nu si-a pierdut hatârul de a descrie laborios soiuri de mancare si vinuri, asa ca- daca veti avansa in lectura- sper ca v-a mai ramas ceva rose de Provence si ceva de rontait prin frigider. Altfel va fi tare greu, sa stiti!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Bine ati venit! Va multumesc pentru vizita si pentru dorinta de a intra in dialog. Va sugerez sa utilizati un ton firesc, fara cuvinte jignitoare. Pe cat posibil as dori ca ideile sa se refere la articolul de fata. Daca aveti ceva personal cu mine atunci nu va referiti la articolul de fata, intrucat nu am obiceiul sa scriu despre mine insumi.