Rozeul de la Aiud se produce dintr-o varietate de struguri rosii in curs de omologare, numita Amurg, care exista de mai multa vreme in colectia Statiunii de Cercetare-Dezvoltare Blaj. Pana in acest moment Pivnita Takacs e singurul producator din Romania care utilizeaza acest strugure.
Vinul se prezinta cu o culoare de vinars de 5 ani, virand usor spre portocaliu. Un nas ce denota vinozitate, praf de chibrit, impresii firave de cireasa. Gustul in schimb are vana, e invaluitor, insa e foarte lejer pe papile, fapt care-i confera o mare baubilitate. Ca impresii de fruct as propune para cu pulpa tare, fibroasa, gutuie chinezeasca si pepene rosu.
25 lei, 81 pct. De fapt, e unul din cazurile in care punctele nu spun toata povestea. Sigur, vinul nu este ceva nemaipomenit, dar lasa o impresie generala de deosebit, de "mai altfel", si din aceasta pricina l-as mai incerca chiar in defavoarea altor rozeuri mai galonate.
PS: o singura curiozitate as mai avea: cine-i Hanni?
Buna. Hanni este o derivatie de nume a unei persoane deosebite din viata mea. Diminutivul cu care ma adresez sotiei mele.
RăspundețiȘtergereHe, he, am inteles. Banuiam eu ca-i ceva familial
RăspundețiȘtergere