Roze 2013 Pivnita Takacs


Rozeul de la Aiud se produce dintr-o varietate de struguri rosii in curs de omologare, numita Amurg, care exista de mai multa vreme in colectia Statiunii de Cercetare-Dezvoltare Blaj. Pana in acest moment Pivnita Takacs e singurul producator din Romania care utilizeaza acest strugure.

Vinul se prezinta cu o culoare de vinars de 5 ani, virand usor spre portocaliu. Un nas ce denota vinozitate, praf de chibrit, impresii firave de cireasa. Gustul in schimb are vana, e invaluitor, insa e foarte lejer pe papile, fapt care-i confera o mare baubilitate. Ca impresii de fruct as propune para cu pulpa tare,  fibroasa, gutuie chinezeasca si pepene rosu.
25 lei, 81 pct. De fapt, e unul din cazurile in care punctele nu spun toata povestea. Sigur, vinul nu este ceva nemaipomenit, dar lasa o impresie generala de deosebit, de "mai altfel", si din aceasta pricina l-as mai  incerca chiar in defavoarea altor rozeuri mai galonate.
PS: o singura curiozitate as mai avea: cine-i Hanni?

2 comentarii:

  1. Buna. Hanni este o derivatie de nume a unei persoane deosebite din viata mea. Diminutivul cu care ma adresez sotiei mele.

    RăspundețiȘtergere
  2. He, he, am inteles. Banuiam eu ca-i ceva familial

    RăspundețiȘtergere

Bine ati venit! Va multumesc pentru vizita si pentru dorinta de a intra in dialog. Va sugerez sa utilizati un ton firesc, fara cuvinte jignitoare. Pe cat posibil as dori ca ideile sa se refere la articolul de fata. Daca aveti ceva personal cu mine atunci nu va referiti la articolul de fata, intrucat nu am obiceiul sa scriu despre mine insumi.