
Vinul are o culoare intensa, arome si gust destul de tipic pentru merlot, cu fructe negre coapte (mure, cirese), o senzatie dulgeaga stapanind palatul, desi vinul e evident sec, mai ales pe final, prin tuse de ciocolata si vanilie. Pare foarte dens si tusele de lemn inatresc sentimentul.
Insa va atrag atentia ca bunatatea sa e dependenta de temperatura de servire, putin mai rece pare agreabil. Daca urca spre 20 de grade devine posac, irascibil si scoate in fata cei 12,5 procente alcool, care n-or fi ele multe in absolut, dar nu absolutul ci concretul ne omoara. E ceva instabilitate sistemica pe acolo, ca sa zic asa.
Servit cu atentie mi s-a parut un vin de 82-83 pct. Un pic prea scump la pretul normal, dar un vin onorabil oricum ai lua-o. E si o surpriza placuta, un vin pe care, fara atentia capatata la concursul amintit, nu l-as fi incercat altfel.
PS: "fascinatia", "sedus", "imparati", "aura", "nobila", "speciale", "complexitate", "eleganta", "finete", "rafinament". Cam multe cuvinte mari pe centimetru patrat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Bine ati venit! Va multumesc pentru vizita si pentru dorinta de a intra in dialog. Va sugerez sa utilizati un ton firesc, fara cuvinte jignitoare. Pe cat posibil as dori ca ideile sa se refere la articolul de fata. Daca aveti ceva personal cu mine atunci nu va referiti la articolul de fata, intrucat nu am obiceiul sa scriu despre mine insumi.