Rhein Extra Sec (ianuarie 2013)

Rhein Imperial Sec. Am fost placut surprins de finetea lucrarii, mai ales ca acel rest generos de zahar cu care ne intampina multe alte spumante etichetate sec (17-35 grame zahar rezidual/litru), pare la limita de jos a categoriei. Mai degraba foloseste la invelirea unui caracter vegetal si citric in nuante mieroase, mai coapte de piersica si mar, cu un final placut, eteric, amintind mai degraba de o spuma (din care aroma de musetel nu lipseste) care se volatilizeaza in gura pe fondul carbonatiei. Arata bine si vizual, perlarea fiind constanta si cu bule fine, de pension. As spune ca e mai degraba un spumant care trebuie baut de unul singur, ori doar cu ceva frugal alaturi.
12,5%, 40 lei, 83 pct.

PS: Eu inteleg ca acest "Extra" de pe eticheta are o insemnatate istorica pentru brand, insa nu cred ca sunt singurul care considera ca induce putin in eroare cumparatorul. Denumirea completa de Extra Sec ne-ar face sa credem ca avem de-a face cu ceva extrasec (12 până la 20 grame de zahăr pe litru), ori de fapt Extra e doar parte din denumirea comerciala, vinul in sine fiind sec ( 17-35 grame zahar rezidual/litru). Acelasi lucru se intampla si la varianta brut. Nu ca ar avea o mare importanta, dar totusi.
 Parerea mea! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Bine ati venit! Va multumesc pentru vizita si pentru dorinta de a intra in dialog. Va sugerez sa utilizati un ton firesc, fara cuvinte jignitoare. Pe cat posibil as dori ca ideile sa se refere la articolul de fata. Daca aveti ceva personal cu mine atunci nu va referiti la articolul de fata, intrucat nu am obiceiul sa scriu despre mine insumi.