Spumantul cel mai ieftin al celor de la Halewood, disponibil peste tot, la preturi intre 15 si 18 lei, este produs prin fermentare secundara in tanc (special pentru fermentatie, nu Panzer sau T34). Sincer ma asteptam la mult mai rau, dar nu, trecand peste faptul ca nu are cea mai fina si constanta perlatie, avem un spumant baubil, chiar daca mai potrivit pentru desert, in fond scrie sec pe eticheta, dar asta la spumant inseamna intre 17 si 35 grame zahar, asadar semnificativ mai mult decat sec-ul unui vin linistit (0-4 grame).
Licoarea e produsa din chardonnay, feteasca regala si riesling si denota o culoare galben pai, nas destul de fin si fructat, prima impresie e de fructe si nu de drojdie/miez de paine/etc, sa zic cirese albe, caise, mere. Aceste repere se regasesc in gust, destul de plin si initial foarte energic carbonatat, dar in timp aceasta caracteristica isi mai pierde din intensitate. Sigur, in gust apar si mici asperitati la confluenta intre zaharuri si aciditate, dar la acest pret e un spumant ok.
Am mai gustat acest vin in trecut si ori au mai bibilit reteta ori am prins acum o sticla mai proaspata, dar mi s-a parut semnificativ mai buna. Oricum s-a schimbat si eticheta de atunci.
75 pct
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Bine ati venit! Va multumesc pentru vizita si pentru dorinta de a intra in dialog. Va sugerez sa utilizati un ton firesc, fara cuvinte jignitoare. Pe cat posibil as dori ca ideile sa se refere la articolul de fata. Daca aveti ceva personal cu mine atunci nu va referiti la articolul de fata, intrucat nu am obiceiul sa scriu despre mine insumi.