Acest cupaj de liga mica si mijlocie, din podgoria San Juan, produs din shiraz si o varietate mai putin raspandita, importata pe filiera italiana, anume bonarda (care in teorie ar da vinuturi light si acide) mi s-a parut un foarte bun vin de baut la mese obisnuite, fapt sugerat chiar de producator care a ales o inchidere cu filet in locul mai pretentiosului dop de pluta. Despre vin in sine, as zice ca in primul rand ma asteptam la o peltea bombata si gemoasa care sa pice greu la stomac, dar se vede ca acest bonarda chiar si-a facut treaba si a tras rezultatul spre medium-light, ceea ce nu-i rau deloc in aceste timpuri calduroase.
Culoarea e rosie rubinie cu ceva purpuriu, nasul promite destul, adieri florale si condimentate invaluind miezul afumat, specific de shiraz. Apar si tuse de prune coapte si cirese. Gustul e suplu, suculent, ca nota dominanta se desprinde visina si gustul remanent este destul de lung si foarte vegetal, aromatic, amintind de cimbru si oregano uscat.
In concluzie un vin agreabil, de consum curent, destul de bine proportionat si nu foarte scump (26 lei la vinexpert si prin alte magazine). Mie mi-a placut tocmai pentru ca n-a fost tipicul de shiraz new-world low cost. Probabil altii vor fi dezamagiti tot din acest motiv.
81 pct
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Bine ati venit! Va multumesc pentru vizita si pentru dorinta de a intra in dialog. Va sugerez sa utilizati un ton firesc, fara cuvinte jignitoare. Pe cat posibil as dori ca ideile sa se refere la articolul de fata. Daca aveti ceva personal cu mine atunci nu va referiti la articolul de fata, intrucat nu am obiceiul sa scriu despre mine insumi.