La o Feteasca Regala 2012 Gramma (Casa Olteanu) cu inspectorul Luther

foto: Mihai Oprea
Un vin puternic (14%) si liniar in exprimare, cu aromatica florala, cu impresii fructate de pere, mar si gutuie, care ii confera o textura gustativa destul de densa. In plus este sesizabil un filigran vegetal, dulce-astringent, amintind de tulpina de mohor sau de rubarba insiropata. Un DOC Bucium-Iasi, de gasit la 35-40 lei in magazinele specializate. 83 pct.
Alcoolul fiind bine integrat, licoarea se bea cu usurinta, dar sa aveti in minte proverbul  "pisica blanda zgarie rau". Totusi e un bun vin de acompaniament, fie la masa, fie- cum a fost cazul meu- serialul politist produs de BBC- Luther.
Un serial foarte bine scris de Neil Cross, cu personaje bine conturate si complexe, din care se desprind inspectorul John Luther (jucat de Idris Elba, mare om!) dar si Alice Morgan- o psihopata criminala foarte...simpatica (da, stiu, trebuie sa vezi ca sa crezi). La nivelul tramei sunt interesante alegerile aproape imposibile pe care inspectorul Luther trebuie sa le faca. Pe scurt- profesionist facut, profesionist jucat- tot ce mai trebuie este un spectator profesionist. Asa ca fuguta la calculatoare sau pe e-bay/amazon.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Bine ati venit! Va multumesc pentru vizita si pentru dorinta de a intra in dialog. Va sugerez sa utilizati un ton firesc, fara cuvinte jignitoare. Pe cat posibil as dori ca ideile sa se refere la articolul de fata. Daca aveti ceva personal cu mine atunci nu va referiti la articolul de fata, intrucat nu am obiceiul sa scriu despre mine insumi.