Vizual e galben-verzui, stralucitor. Aromatic sta intre note clare de paducel uscat, coaja de pere, usoare note de masline si pastaie de vanilie. Gustul e foarte viguros, robust, aciditatea si alcoolul bine integrat (desi vorbim de 14%!) aducandu-si contributia la impresia generala. Exista un mix de baric (20% din vin e fermentat in butoaie de stejar) si exuberanta chardonnay-ului nebaricat care a fost bine folosit de oenologul Aurel Rotarescu, in crearea unei impresii de alb puternic, dar destul de abordabil. Am mai gustat acest vin, in diverse stadii, si daca anterior marca de baric- exprimata prin paine prajita si unt vanilat- era mult mai evidenta, acum- dupa ceva timp de asezare- aceste tonuri s-au pliat bine in gustul dominat de ceaiul de paducel usor indulcit cu miere, temperat de o feliuta de lamaie. Ca sa exasperez talibanii discursului descriptiv as mai mentiona ca aceasta feliuta de lamaie din ceai se regaseste in finalul mediu, unde isi imparte contributia tonica, usor amaruie, cu o coaja verde de para.
45 lei. E un progres fata de versiunea 2010. 85 pct.
Cate sa iau cu 15 lei sticla? Pe bune.
RăspundețiȘtergerePe toate! Daca vrei sa faci un profit ulterior poti sa mi le vinzi mie cu 20:)
RăspundețiȘtergereOk, imi iau un bax astazi. Nu e pentru profit, e doar profit de ocazie! Cat crezi ca ar merge tinute, in conditii optime, adica in racitor?
RăspundețiȘtergereÎn racitor? n-ar strica. acuma, te rog, zi-mi şi mie de unde chilipirul ăsta?
RăspundețiȘtergere