Billecart-Salmon Rose NV, cu snur de Martisor

Ce poate fi mai potrivit in prima zi a primaverii decat niste bule fine de la mama lor, adica din Champagne? Si oricum, cromatic vorbind, daca culorile Martisorului s-ar amesteca- cam asta ar iesi. Doar ca acesta e mai lichid si mai gustos.
Si nu orice, ci un produs al unei crame renumite- Billercart-Salmon! Si nu orice culoare, ci rose! 
Amu' n-am incercat eu foarte multe sampanii, ca deh! pretul nu-i pentru orisicine (in acest caz 350 de lei, unde-i mai ieftin), dar cred ca aceasta e una din cele foarte bune.
Colorul e rose-pal, bule fine, mici, efervescenta stas. Mirosul aduce tuse citrice-aromate, ca de portocala proaspat decojita, pere, fragi.  Exista si o fateta florala, delicata. Tusele tipice spumantului, in general- unt sau drojdii (fie ele foarte fine) sunt in acest caz secundare. Gustul e deosebit de fin, foarte echilibrat, e ca o spuma cu arome de portocale si fructe rosii (my pick: zmeura). Pe final impresioneaza papilele cu o nota durabila, dar fina, delicata, de zmeura si picanterii ierboase.
Desi foarte, foarte buna, aceasta sampanie are doua defecte capitale: 1. se duce prea repede pe gat, si 2. am mentionat cat costa?  In rest, as bea treaba asta de dimineata pana seara, si nu de unul singur.

2 comentarii:

  1. Deci licoarea de mai sus da dependenta...
    Dar cu siguranta doamnele si domnisoarele isi doresc altceva de aia 350 de lei..:D

    Cel putin eu as fi privit ca si cand as veni cu o mulineta Shimano cu "n" rulmenti pe post de martisor ..:D

    RăspundețiȘtergere
  2. Stiu si eu, cunosc unele doamne care s-ar bucura sa primeasca o mulineta lux. Iar de champagne, cine te pune sa spui cat costa. Nici nu-i frumos, pana la urma:)

    RăspundețiȘtergere

Bine ati venit! Va multumesc pentru vizita si pentru dorinta de a intra in dialog. Va sugerez sa utilizati un ton firesc, fara cuvinte jignitoare. Pe cat posibil as dori ca ideile sa se refere la articolul de fata. Daca aveti ceva personal cu mine atunci nu va referiti la articolul de fata, intrucat nu am obiceiul sa scriu despre mine insumi.