E un spumant german (sekt), sec (troken), produs de un nume cu mare traditie si experienta- Henkell, din (cu o oarecare marja de eroare) riesling, chardonnay si garganega.
Din portofoliul concernului german mai fac parte si alte tipuri de spumante, cum ar fi prosecco (brand-ul Mionetto) si chiar sampania Alfred Gratien.
Fiind sec, deci cu un gramaj de zahar mai mare decat un brut sau extrabrut, desigur ca nu are acea finete aerata, dar induce o imagine fructata, cu impresii de pere si aciditate de mere, care ofera un alt feeling decat clasa de spumante care tinde spre zero zahar. Vizual sta binisor, cu o culoare galbuie, stralucitoare, cu spuma sanatoasa si efervestenta constanta, energica, cu bule medii.
Eu zic (din experienta proprie si personala) ca merge bine impreuna cu deserturi frugale, chiar cu unele branzeturi (de genul brie, camembert), sau-mai indraznet, prin contrast- cu o saramura picanta de peste.
La 22 (Metro)-27 lei (Billa) nu este o cautatura rea.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Bine ati venit! Va multumesc pentru vizita si pentru dorinta de a intra in dialog. Va sugerez sa utilizati un ton firesc, fara cuvinte jignitoare. Pe cat posibil as dori ca ideile sa se refere la articolul de fata. Daca aveti ceva personal cu mine atunci nu va referiti la articolul de fata, intrucat nu am obiceiul sa scriu despre mine insumi.