Shiraz si Pinot Grigio Budureasca 2011, gama Horeca



Shiraz 2011 "Horeca" (adica gama cu etichete negre), Budureasca. Mare surpriza pentru mine, dar n-ar fi trebuit, atat datorita cazierului fara mentiuni al producatorului dar si experientei cu soiul a oenologului sud africat Stephen Donelly. M-a surprins nu prin calitate, desi e un vin de calitate, trust me, ci prin faptul ca nu e gemul bombastic de lume noua, are o tipicitate buna care vine intr-o corpolenta medie, foarte agreabila. Iti poti inchide ochii si sa te trezesti undeva in Pic Saint Loup. In rest are si arome de bacon, fructe negre (visine, coacaze, mure), lemn integrat sub forma de condimente, adaugate parca in finalul si asa destul de picant al vinurilor din acest soi. Alcool sanatos- 14,5% dar bine ascuns. Imi place stilul. 40 lei. 85.

Pinot Grigio 2011 "Horeca" Budureasca. Am fost usor perturbat din serenitatea-mi specifica ba de zaharul rezidual prea mare, ba de o suspecta, si nu neaparat deranjanta, simplitate. In mod ciudat, e de preferat sa-l lasati la o temperatura mai ridicata, chiar peste 10 grade. Astfel se va deschide oarecum si chiar vor apare niste tuse citrice, reconfortante, care dardaiau de frig, intr-un colt, fara o usoara chambrare. Atat aromatic cat si gustativ, cel putin in cazul mostrei incercate de mine, este destul de rezervat, in nas gasim o combinatie sugerand un continut vegetal-dulceag, ca de para cu coaja verde, tare. Gustul nu e foarte variat, dar cu toate astea agreabil, cu o moliciune dulceaga de pepene galben supracopt, temperat pe cat se poate (am zis deja ca vinul e demisec?) de unele tuse citrice. Marturisesc ca nu prea inteleg soiul asta de vinuri, dar ca-n orice neintelegere poate fi vina ambelor parti. 40 lei, 78.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Bine ati venit! Va multumesc pentru vizita si pentru dorinta de a intra in dialog. Va sugerez sa utilizati un ton firesc, fara cuvinte jignitoare. Pe cat posibil as dori ca ideile sa se refere la articolul de fata. Daca aveti ceva personal cu mine atunci nu va referiti la articolul de fata, intrucat nu am obiceiul sa scriu despre mine insumi.