Va prezint mai jos comunicatul de presa primit de la organizatorii acestui eveniment care se anunta foarte interesant:
"Premiera absoluta
la Festivalul PROVINO de la
Iasi – Primul masterclass sustinut
de un Master of
Wine in Romania va
avea loc pe 7
decembrie,
la Iasi, in cadrul
Festivalului PROVINO - Vin,
Arta, Gastronomie organizat de Abplus Events. Frank
Smulders Master of Wine,
wine-director al luxosului Hotel
“Palais Coburg” din Viena
va oferi pasionatilor de
vin din Romania ocazia
de a descoperi unele
dintre cele mai bune
vinuri ale lumii intr-o
atmosfera relaxanta si instructiva
in acelasi timp.
O
incursiune
inedita
in lumea vinurilor spaniole, cu Frank Smulders MASTER of WINE
Comunitatile de
profesionisti si iubitori ai vinului din intreaga tara au o ocazie unica de a participa la primul masterclass de vin din Romania sustinut de un Master of Wine, in cadrul Festivalului PROVINO – Vin, Arta, Gastronomie organizat la Iasi in perioada 6 – 9 decembrie. Invitatul special al editiei 2012 a PROVINO Iasi este Frank Smulders, MW originar din Olanda, o autoritate internationala in lumea vinului, actualmente wine-director al Pühringer Group (Austria/Elvetia) si responsabil pentru toate activitatile legate de vin in hotelurile “Hertenstein”, “Park Hotel Vitznau” si “Palais Coburg” din Vienna. Acestea doua din urma detin impreuna cea mai importanta colectie de vinuri din lume.
Venit pentru prima data in Romania, Frank Smulders MW se va intalni la Iasi cu specialistii si antreprenorii din industria vitivinicola si reprezentantii segmentului HoReCa si iubitori ai vinului in cadrul masterclassului programat pe 7 decembrie, in intervalul orar 11.30 – 14.00. MW va ghida participantii intr-o calatorie a simturilor si emotiilor iar acestia vor descoperi complexitatea si prospetimea vinurilor spaniole prin intermediul unei degustari.
In cadrul Festivalului PROVINO de la Iasi, Frank Smulders MW, un cunoscator desavarsit al vinurilor spaniole, va transmite cursantilor cunostintele sale despre istoria si regiunile viticole ale Spaniei. in cadrul evenimentului, participantii vor descoperi formidabila varietate a vinurilor de calitate spaniole, selectia vinurilor pentru degustare realizata de master of wine-ul invitat fiind definita de acesta ca una “perfecta”.
“Spania, ca si producator de vin, este o tara care a trecut printr-o revolutie in ultimii 20 de ani. Calitatea vinurilor s-a imbunatatit dramatic, tipurile de vin s-au schimbat, noi regiuni au crescut, noi producatori s-au evidentiat. Am lucrat intens in aceasta fascinanta tara producatoare de vin, inca de la inceputul acestei revolutii si am fost consultant pentru multe proiecte importante de-a lungul anilor. Voi explica in cadrul masterclassului ce s-a intamplat in Spania (in materie de vinuri -n.r.) si de ce s-a intamplat asa iar explicatiile mele vor fi sustinute de o degustare a catorva vinuri reprezentative care au fost in fruntea revolutiei din Spania”, a declarat Frank Smulders MW.
Scurta prezentare a domnului Frank Smulders MW:
Cu o activitate intensa care s-a derulat pe durata a 15 ani in regiunile viticole Rioja, Ribera del Duero si Priorat, Frank Smulders MW si-a construit reputatia de personalitate activa in promovarea vinurilor spaniole in intreaga lume, acesta reprezentand producatorii de vin spanioli pe piata europeana. Frank Smulders a obtinut titlul de “Master of Wine” in 1992, acesta fiind una dintre cele mai inalte calificari care poate fi obtinuta de un specialist in vin, in urma unei serii riguroase de examene, inclusiv degustari in orb si o disertatie sustinuta la “Institute of Masters of Wine” din Londra. Comunitatea internationala din care face parte numara in prezent 297 de membri, acestia avand calitatea de promotori ai excelentei, implicarii si invatarii in toate sectoarele comunitatii globale a vinului.
Evenimentele Festivalului de Vin, Arta, Gastronomie de la Iasi promoveaza cultura vinului si un consum echilibrat, in cunostinta
de cauza, in programul
evenimentului fiind cuprinse, alaturi
de masterclassul sustinut de
Frank Smulders MW, o
“scoala a Vinului” condusa
de profesionisti din industria
vitivinicola si industria ospitalitatii,
opt seminarii tematice, de
tip “tutored tastings”,
un “Imperial Brunch” pe
tema vinurilor efervescente si
o serie de
degustari asistate de specialisti.
Degustarile se vor derula
pe intreaga durata a
festivalului in Expozitia PROVINO
care reuneste producatori din
industria vinului, industria conexa
si gastronomie din intreaga
tara. Amfitrionii profesionisti si
serile de socializare intr-un
cadru rafinat, cu muzica
buna si o expozitie
de arta, sunt doar
cateva dintre reperele care
recomanda Festivalul PROVINO ca
fiind cea mai buna
alternativa de petrecere a
timpului liber la Iasi,
in perioada 6 – 9
decembrie.
Mai multe detalii despre eveniment gasiti pe site-ul oficial al festivalului: www.iasi.provino.ro si pe pagina http://www.facebook.com/festivalul.provino. "
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Bine ati venit! Va multumesc pentru vizita si pentru dorinta de a intra in dialog. Va sugerez sa utilizati un ton firesc, fara cuvinte jignitoare. Pe cat posibil as dori ca ideile sa se refere la articolul de fata. Daca aveti ceva personal cu mine atunci nu va referiti la articolul de fata, intrucat nu am obiceiul sa scriu despre mine insumi.