SCDVV adica Statiunea de Cercetare Dezvoltare pentru Viticultura si Vinificatie Pietroasa, pe numele de scena si online Pietroasa Veche. Probabil o fi inregistrat altcineva marca "Pietroasa" simpla. Nu-i bai, imi plac lucrurile vechi, dileme sau vinuri.
Licorile nu pot fi achizitionate decat de la sursa, unde s-a deplasat in interes stiintific Berbecutio, inainte de a ajunge in posesia mea. Preturile sunt mici, pentru vinurile noi, intre 12-15 lei. Pentru cele vechi sunt irationale, crescand nu in functie de calitate, ci doar pentru ca timpul trece, leafa merge. In fine...
Tamaioasa Romaneasca sec 2011. Un vin mic, cu putina legatura intre nasul floral si condimentat, tipic, si gustul sec, salciu. 71 pct.
Feteasca neagra 2010. Miros eronat, de ulei de motor si pruna fermentata, fructe rosii in fundal. N-am mers mai departe. Nu stiu daca e vreun defect de vinificatie sau de dop, dar nu sunt platit pentru expunerea la riscuri din astea. -
Cabernet Sauvignon 2009. Ei, da, un vin bine facut in limita resurselor, cu tipicitate. Culoare tipica, rosie rubinie, stralucitoare, nas alambicat si schimbator, fructe de padure, carne maturata, cerneluri, lemn uscat, condimente. Gust suplu, zemos, cu fructe rosii, mai degraba, cu buna aciditate si baubilitate. Finalul nu e epocal, aduce niste condimente in atentie, dar nu e punctul forte al vinului. 80 pct. Pentru consum curent poate fi o solutie buna, dar aud ca e o loterie, mai ales in ce priveste calitatea dopurilor.
si cel bun |
cel rau |
cel alb |
Frumos descris...De Pietroasa veche acum aud si o confundam cu cealalata "pietroasa". Vad ca sunt doua entitati diferite: http://www.pietroasa.ro/ si http://www.pietroasaveche.ro/
RăspundețiȘtergereSper sa nu apara in curand si "pietroasa noua" sau "pietroasa medie" in buna adaptare a vinurilor de la noi la "cerintele consumatorilor"...
He, he, chiar! Seamana cu denumirile ziarelor dupa ce s-au schimbat patronii sau s-au scindat redactiile:) Pietroasa e desigur campioana vinurilor banuite de contrafacere, a Busuiocului de Pietroasa care e vin de masa importat. Am impresia ca a fost si un mic scandal pentru au reusit sa inregistreze la Osim aceste marci, care in mod evident produc confuzie. Dar la noi in tara poti obtine brevet de inventie in 2012 pentru apa calda si becul cu filament, asa ca nimic nu ne surprinde.
RăspundețiȘtergere