Despre cum am fost la o degustare de vin la mine acasa

In vasta mea experienta amatoristica de blogger de vin am fost la multe degustari. Nici nu mai stiu la cate, si nici nu prea pot estima numarul de vinuri degustate pana acum, decat cu mare aproximatie. Dar la o astfel de degustare, precum cea de care va povestesc, am fost foarte rar. Ce tip de degustare, intrebati? Pai una la care trebuie doar sa inchid usa, sa merg pe jos 10 minute si gata! Mare lucru, ce sa zic.., veti spune! Pai da! De obicei trebuie sa ma trezesc cu noaptea in cap, sa iau masina,  trenul, nava spatiala, sa ajung in Mecca evenimentelor, adica Bucuresti, sau cine stie prin ce coclauri  pitoresti, pentru a participa la degustari.
Cu atata comoditate nu sunt insa obisnuit. Aproape m-a cuprins emotia. Si cine mi-a pricinuit aceste sensibile trairi? 
Niste vinuri ale noului Murfatlar si trei oameni: Marius Oanca, patron Crama Murfatlar Galati-Braila, Ovidiu Gheorghe, director PNVV si somelierul Cristian Baschir (proaspat sef peste Hotelul Decebal din Bacau). Ei au prezentat vinurile Cramei Atelier, divizia premium a Murfatlarului. Locul a fost terasa unuia dintre cele mai cu mot restaurante din Galati- Cafe Anglais, de pe strada Culturii, audienta formata din oameni cunoscuti ai urbei, in frunte cu  mine si  primarul Marius Stan, si amicul Ciprian, pe care nu-l puteam lasa neinvitat intr-o atare, rara, ocazie.
de la stanga: Cristian Baschir, Somelier; Ovidiu Gheorghe, Director PNVV; Marius Oanca, patron Crama Murfatlar Galati si Braila 
Amu' n-o sa stau sa descriu vinurile (pe scurt: bune, un mare progres fata de dulcegariile ordinare cu care am tot fost obisnuiti), pe care ar trebui sa le stiti cel putin de aici. O sa spun doar ca Arezanul din Cramposie (neseletionata) s-a implinit destul de bine, gratie baricului de care a avut parte, Rai 2001 inca mai are lucruri de spus in prajma unui desert si ca am observat o bizara aparitie a unui Sable Noble rosu cu semnatura lui Razvan Macici pe contraeticheta, care e de fapt vechiul 3 Hectare Sable Noble, mosit de altii  (rusinica!).


In rest, sa zic ca Cafe Anglais m-a surprins cu platourile servite, nu-i credeam in stare de atata rafinament, si ca vinurile premium (si nu numai) ale Murfatlarului pot fi gasite de acum in Galati la Crama Murfatlar (Micro 19, str. Zidarilor, T7).
Aferim, bravos si salut orice astfel de initiativa care are loc in nefiinta vinului din Galati!

Stabilimentul Cafe Anglais
foto  http://casecarenumaiplang-in-galati.blogspot.ro
PS: aud ca va veni o Caravana a Somelierilor prin Galati asa ca dragi carciumari, puneti in ban deoparte, spre binele vostru:)

2 comentarii:

  1. Care este diferenta dintre Cramposie (neselectionata) si Cramposie Selectionata? Merci.

    RăspundețiȘtergere
  2. Doamna/Domnul este servit(a): http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/2005-05-18/cramposie-ii.html

    RăspundețiȘtergere

Bine ati venit! Va multumesc pentru vizita si pentru dorinta de a intra in dialog. Va sugerez sa utilizati un ton firesc, fara cuvinte jignitoare. Pe cat posibil as dori ca ideile sa se refere la articolul de fata. Daca aveti ceva personal cu mine atunci nu va referiti la articolul de fata, intrucat nu am obiceiul sa scriu despre mine insumi.