"Mai doriti o portie de Kulinator? De baut nimic?". Cam asta e scopul pentru care a fost creata aceasta bere, mai precis scopul acestei beri speciale, de tipul doppelbock, era de a hrani calugarii in postul Pastelui. Si astazi se produce doar in acea perioada.
E o bere care te ingrasa in timp real, cremozitatea sa e o dovada destul de evidenta ca au turnat niste saci de malt in plus fata de berile obisnuite. E o bere brun-rubinie, face o spuma fina, crem, nu foarte persistenta. E de dulce. Aduce a fructe confiate, caramel, ciocolata calda, prune, si putin condiment: cuisoare. Cremoasa, cum spuneam, cu ceva amarui care sa straduie sa faca fata dulcetii, dar nu poate si nici trebuie, daca ma intrebati pe mine.
Din cele de mai sus sper ca ati inteles asa nu e o bere din tipul "al cincilea rand il dau eu". Costa 5 lei, 0,33l la importator, vreo 10 in berarii, are 7% alcool (foarte bine ascuns). Deci nu-i de jucat cu ea...Dar e gustoasa, asta da, le-a iesit.
4/5 capace
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Bine ati venit! Va multumesc pentru vizita si pentru dorinta de a intra in dialog. Va sugerez sa utilizati un ton firesc, fara cuvinte jignitoare. Pe cat posibil as dori ca ideile sa se refere la articolul de fata. Daca aveti ceva personal cu mine atunci nu va referiti la articolul de fata, intrucat nu am obiceiul sa scriu despre mine insumi.