Berea bautorului de vin, ep. 5 (editie de Paste): Schneider Aventinus Eisbock 12% alcool!

Blasfemie! Sa bei bere de Paste, dar daca nu va puteti abtine, na: "berea germana care face rieslingul german sa planga de ciuda". Cum asa, va intrebati? Pai are 12% alcool:)
La o asemenea tarie ne-a astepta sa fie de nebaut, nu-i asa? Ba bine ca nu! In asta consta maiestria domnului Schneider (si fii). E o bere bock, din grau, siropoasa, aramie inchis, cu vagi tuse rubinii.
Face spuma frumoasa, alba. In nas aduce a coaja de portocala, caramel, cacao, guma de mestecat. In gust e de o densitate deosebita, ca o ciocolata calda, banana, cu picanterii alambicate de piper, cuisoare si nucsoara, dar si dulceata de fructe confiate. Totusi ceea ce ridica mult calitatea berii este faptul ca poseda o carbonatie foarte buna, ceea ce face greutatea gustativa usor de suportat. Mai mult, pe final apare si o impresie migdalata care tonifiaza licoarea. Ai impresia ca musti din ea, nu ca o bei, atat de densa si complexa este!  
Si metoda de producere e deosebita. Berea de baza se ingheata la 250 grade celsius (de unde "eis") pentru indepartarea apei, de unde si concentratia deosebita atat gustativa, dar si evident alcoolica.
Atentie mare, desi e usoara de baut, tot asa de usor se urca la cap! Deci moderatie, camarazi! 
Merge la masa, merge de Paste, merge la miel, mai ales din pricina finalului condimentat si a structurii cremoase.
Costa 8 lei o sticla de 33cl, gasibila in online. 5 (din 5) capace. De baut macar o data in viata! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Bine ati venit! Va multumesc pentru vizita si pentru dorinta de a intra in dialog. Va sugerez sa utilizati un ton firesc, fara cuvinte jignitoare. Pe cat posibil as dori ca ideile sa se refere la articolul de fata. Daca aveti ceva personal cu mine atunci nu va referiti la articolul de fata, intrucat nu am obiceiul sa scriu despre mine insumi.