Vinul.ro nr. 47, acum si cu foi volante!

Seria copertelor cu multi dinti continua. Acum o domnisoara zambeste larg, stand intinsa pe burta in patutul ei, cu un pahar de vin rosu in mana. Legat de acest lucru, un singur titlu de articol: Vinul din plastic: e fantastic? Articolul in sine, scris de Otilia Chirita, este interesant si priveste avantajele si dezavantajele recipientului de plastic (PET) comparativ cu sticla clasica. Inedit, evenimentele lunii februarie sunt prezentate in imagini. Cool. Afalam de parteneriatul cu Provino Cluj(15-18 martie) si de Zilele Vinul.ro Iasi, parteneriat cu Goodpoint (22-23 martie). Mai aflam ce si cum despre Remy Martin, ne ofticam citind cine participa si ce se va intampla la VinCE Budapesta (vine Steven Spurrier!). Valentin Ceafalau ne poarta prin vinurile alsaciene Les Faitiers(vreo doua au razbit si pe blogul meu, anul acesta). Citim punctajele infruntarii Kwine dintre Dealu Mare si Bordeaux. Inca vreo doua-trei din astea si vom decreta ca avem cele mai bune vinuri din lume, pare-se. Horia Hasnas ne vorbeste despre Bordeaux si pietele noi din Rusia si China. Cezar Filip, de la restaurantul Ginger, isi explica pasiunea pentru cognac, Ciprian Haret se intreaba ce mai este tipic in ziua de azi. 
Interesanta este si  dezbaterea privind magazinele de vinuri, dificultatile si bugetele de care naivul potential precupet trebuie sa le umple. Razvan Avram (Goodpoint), Richard Fox (Ethic Wine) si Stefan Ionescu (1000 de chipuri) ne dau niste sfaturi. 
Si de aici  incolo  mi-e greu sa va spun ce se mai intampla, deoarece din motive legate de legatorie (nu e un joc de cuvinte!)- presupun- revista mi s-a dezintegrat in mana.  Partea buna ar fi ca daca v-au placut mult ilustratiile le puteti pune in rama sau sa le lipiti de perete, mult mai usor.

2 comentarii:

  1. Inca n-am parcurs acest numar, dar pot da deja o replica in dulcele stil de pana acum: ii dau si eu un sfat domnului 1000 de chipuri. Cand un client cere Terra Romana rose 2011, nu-l iei din raft de langa el si i-l pui in pahar, la 20 de grade cat erau asta iarna acolo. A fost prima mea vizita acolo, dar nu ma trage ata sa mai incerc.

    RăspundețiȘtergere
  2. Poate s-au gandit ca la temperatura camerei poti detecta mai usor defectele:)

    RăspundețiȘtergere

Bine ati venit! Va multumesc pentru vizita si pentru dorinta de a intra in dialog. Va sugerez sa utilizati un ton firesc, fara cuvinte jignitoare. Pe cat posibil as dori ca ideile sa se refere la articolul de fata. Daca aveti ceva personal cu mine atunci nu va referiti la articolul de fata, intrucat nu am obiceiul sa scriu despre mine insumi.