Prosecco di Valdobbiane DOCG este un vin spumant specific regiunii Veneto din Italia, produs dupa metoda Charmat, adica fermentatia secundara nu are loc in sticla, ca la sampanie, ci in tancuri de inox. E mai ieftin de produs, dar vinul obtinut nu trebuie invechit si in genere trebuie avut grija (citita eticheta cu atentie) la data producerii, pentru ca dupa aproximativ 2 ani aciditatea incepe sa scada.
Acest prosecco este produs de Mionetto (ditamai producatorul) si importat de Angelli, care-si mai spala din pacate cu aceasta ocazie. Vinul are 17-19g zahar si dupa legislatia italiana e un extra dry. Culoarea este galben pai, iar perlarea este fina si persitenta. Gustul este proaspat, de mere verzi, pere, pepene galben- intarita de o specifica unctuozitate, un rest de zahar care rotunjeste si note fine de drojdie.
Una peste alta este un spumant bun, de oarecare finete, si cred eu- face 30 de lei (Real).
Pusesem si eu ochii pe spumantul asta. Am vazut ca au o versiune chiar si mai ieftina decat sticla neagra
RăspundețiȘtergereda, au si o versiune in sticla normala de spumant cu o eticheta subtire pe diagonala. O fi buna si aceea
RăspundețiȘtergere